A Zotac legújabb HTPC alaplapja dedikált grafikus kártyát is kapott

A Zotac neve mindig is jól csengett a HTPC rajongók köreiben, teljes konfigurációból és Mini-ITX alaplapokból is bőséges a kínálat, szinte minden szóba jöhető kombinációt piacra dobtak már. Legújabb termékük részben ismerős lehet már egy korábbi hírünkből, amikor is az idei CES-en leleplezett, felfrissített ZBOX szériát mutattuk be, azok közül is jelen esetben a ZBOX ID80 belseje érdekes. Ez a dobozka ugyanis nagyon hasonló belsővel rendelkezik, mint a szintén a napokban bejelentett D2700-ITX WiFi Supreme alaplap.


[+]

Mint az nevéből is sejthető, az Intel új Atom platformja, a Cedar Trail köré épít (konkrétan a kétmagos, 2,13 GHz-es Atom D2700 kapott helyet), mely köztudottan a mai napig gondokkal küzd, a probléma oka továbbra is az integrált grafikus vezérlő meghajtó programja körül keresendő. Ezzel a Zotac is tisztában, ezért nem bízták a dolgot a véletlenre, így inkább letiltották az integrált grafikus magot és egy NVIDIA GeForce GT 520 GPU-val tették életképesebbé a rendszert. Sajnos néhány szélsőséges esetben az NM10-es chipkészlet az általa nyújtott x1-es PCI Express 1.0-s kapcsolat miatt szűk keresztmetszetté válhat, de ez valós és rendeltetésszerű használat mellett ritkán okoz látványos lassulást.


[+]

Memóriából összesen 4 GB-ot pakolhatunk a két DDR3-1066 DIMM modult támogató foglalatba, ezen kívül egy x16-os PCI Express 1.0-s bővítősínt is kapunk, azonban az imént említett egysávos korlátozás jelen esetben is érvényes. Az I/O panel kínálata igen impozáns, digitális videokimenetek terén teljes a repertoár (DVI, HDMI, DisplayPort), ezen kívül többek között 4 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port, Gigabit Ethernet csatlakozó és optikai S/PDIF aljzat is található. Természetesen a nevében is fellelhető IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi adapter és egy Bluetooth 3.0 modul is fellelhető. A processzor és a GPU egy nagyobbacska hőcsöves borda alatt lapít, amit a ventilátor remélhetőleg alacsony fordulatszámon szellőztet.


[+]

Pontos megjelenési dátuma és vételára egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés