Ivy Bridge kicsiben – Zotac Mini-ITX alaplapok Z77 és H77 chipkészlettel

A Zotacnál a tőlük elvárható módon csaptak le az újonnan (és immáron hivatalosan) megjelent Intel 7 chipkészletre, és készítették el LGA1155-ös foglalattal rendelkező Z77-ITX WiFi és H77-ITX WiFi alaplapjaikat. Mint ahogy az a termékek nevében is benne foglaltatik, a gyártó a 170 x 170 mm-es méretekkel rendelkező Mini-ITX formátumra építkezett, így az Ivy Bridge APU hivatalos megjelenése után biztosan nem lesz kompatibilitási probléma ezen a platformon.

Zotac H77-ITX WiFi
Zotac H77-ITX WiFi

Az új alaplapoknak köszönhetően egyetlen újítás sem marad kihasználatlanul, leszámítva a Thunderbolt csatlakozási lehetőséget, ebből ugyanis egyik alaplapra sem jutott. Van viszont PCIe 3.0 x16 foglalat, tehát akár a legújabb grafikus kártyákat is képes fogadni mindkét Zotac jövevény, de a hátlapi videokivezetések meglétének hála (Z77: 2 x HDMI, 1 x mini DisplayPort; H77: 1 x DVI-I, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort) a processzorba integrált grafikus mag is munkára bírható.

Zotac H77-ITX WiFi
Zotac H77-ITX WiFi

Az mSATA foglalat is a repertoár része, így az Intel SRT gyorsítótárazás, vagy a teljes SSD alapú tárolás megoldható kompakt méretben. Külön mini PCI Express sín nincs az alaplapon, de ez könnyedén megbocsátható annak tudatában, hogy az IEEE 802.11b/g/n és Bluetooth 3.0 vezérlők integrált formában megtalálhatók az alaplapon, amihez természetesen a hátoldalra csatlakoztatható antennák is járnak.

Zotac Z77-ITX WiFi
Zotac Z77-ITX WiFi

A Zotac Z77-ITX WiFi és H77-ITX WiFi variánsok felszereltségében látszólag nincs szignifikáns különbség, de valójában előbbi sokkal inkább a keményvonalas, tuningra hajlamos felhasználók igényeit próbálja kielégíteni, míg utóbbival azon vásárlókat veszik célba, akiket nem érdekel az órajelek hajhászása, és hajlandóak egy Gigabit Ethernet csatlakozót – utóbbiból ugyanis a Z77-re kettő jutott – feláldozni egy plusz SATA 3 Gbps és az eSATA port érdekében.

Zotac Z77-ITX WiFi
Zotac Z77-ITX WiFi

Az új Zotac alaplapok ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés