2019. augusztus 19., hétfő

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

HTPC-kbe készült a VIA VE-900-as alaplap

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A vállalat Mini-ITX-es újdonsága Nano X2 processzort használ.

A VIA bejelentette, hogy érkezik az VE-900 névre keresztelt Mini-ITX-es alaplap, mely a HTPC-ket célozza meg, és 64 bites kétmagos processzort tartalmaz. Utóbbi szerepet egy Nano X2 szériás megoldás töltheti be, melynek órajele 1,4 GHz lesz, és aktív hűtéssel üzemel. Ettől persze nem kell megijedni, mert a vállalat szerint a ventilátor csendben végzi a dolgát.


[+]

Az alaplapon a VX900-as lapka teljesít szolgálatot, mely egy S3 Chrome9 HCM-es IGP-t használ, ami kompatibilis a DirectX 9-es API-val és támogatja a Full HD-s videók gyorsítását. A DDR3-as rendszermemóriát két darab DIMM csatoló várja, így maximum 8 GB-os kapacitás érhető el. Az esetleges bővítőkártya PCI foglalatba helyezhető. Alapfelszereltség még a VIA VT1708S jelzésű HD hangkodek, továbbá a termékre két darab 3 Gbps-os SATA port is került.


[+]

A VE-900 csatlakozói között fellelhető négy darab USB 2.0, egy PS/2 és egy soros port. A kijelző a D-Sub és a HDMI kimenetre köthető, míg a kommunikációs lehetőségekért a Gigabit Ethernet felel. Az alaplap szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.