Hirdetés

Vadnyugati lövöldéhez való az új Radeon Software

A 19.11.1-es szoftvercsomag új Vulkan implementációt is bevezet, méghozzá a SPIR-V 1.4 támogatásával.

Az AMD elérhetővé tette a 19.11.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely biztosítja a megfelelő profilt a Red Dead Redemption 2 című játékokhoz.

Hirdetés

A friss meghajtó új Vulkan implementációt vezet be, amely támogatja az alábbi kiterjesztéseket: VK_KHR_timeline_semaphore, VK_KHR_shader_clock, VK_KHR_shader_subgroup_extended_types, VK_KHR_pipeline_executable_properties és VK_EXT_subgroup_size_control. A VK_KHR_spirv_1_4 által a SPIR-V 1.4 kezelése is megoldott, továbbá az AMD engedélyezte a clustered subgroup operations funkciót, amely a subgroup operációk gyorsabb, illetve a hardver szempontjából hatékonyabb feldolgozásában tud segíteni.

Az új eszközillesztő hibajavítást is hozott, többek között megoldja azt a gondot, ami miatt a felhasználók egy része nem tudott csatlakozni az adott Twitch profil a Radeon Settings vezérlőpult Connect felületén, illetve az OBS streaminggel kapcsolatos sebességvesztés is a múltté AMF kódolás során. Mindezek mellett bizonyos, Vulkan API-t használó játékokban mostantól nem lesz 60 fps-re limitálva a képkockasebesség, illetve az The Outer Worlds című alkotásban a karakterek leltár menüjével kapcsolatos képi és stabilitásbeli hibák is kezelve lettek.

A 19.11.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5500, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.11.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés