CES 2013: új Samsung Series 7 notebookok

Samsung notebook blogunkban egy korábban megjelent videó kapcsán nemrég még azt találgattuk, hogy vajon a Samsung bevállal-e AMD platformon alapuló Chronos notebookot a CES-re, vagy az animációban felbukkanó AMD embléma csak valamilyen Radeon grafikus vezérlőt takar. Nos, a gyártó ma fellebbentette a fátylat az új, bemutatás előtt álló notebookokról, melyek a CES-en lesznek láthatók elsőként. A rendelkezésre bocsátott technikai adatokból az is kiderül, hogy az új Series 7 (ami a Series 9 mintájára „New Series 7” név alatt érkezik) továbbra is Intel Ivy Bridge processzorra alapoz, csupán a grafikus vezérlők fognak a szintén új, és szintén a CES-en debütáló AMD Radeon HD 8000 családból kikerülni.

A találgatásoknak tehát ezzel vége, viszont ez még korántsem minden! Nem véletlenül használtunk többes számot, ugyanis a Series 7 Chronos mellett érkezik egy Ultra variáns (730U3E) is, ami a 7-es család első Ultrabookja lesz. Méghozzá 13,3"-es méretben, Full HD felbontással, széles betekintési szögű és nagy fényerejű (350 cd/m²) panellel (vélhetően PLS), opcionálisan tízujjas érintőképességgel felruházva. Ez utóbbitól függően a 7-es Ultra alumínium házának vastagsága 17,5 vagy 18,9 mm, tömege pedig 1,46 és 1,65 kg lesz (utóbbiak az érintőkijelzős opciók esetén érvényesek).

Samsung Series 7 Ultra
Samsung Series 7 Ultra [+]

A világítós billentyűzettel, 720p webkamerával, sztereó JBL hangszórókkal, vezetékes Ethernettel és USB 3.0-s portokkal ellátott notebookba harmadik generációs Intel Core i5 vagy i7 processzorok kerülnek legfeljebb 16 GB DDR3 memóriával és maximum 256 GB-os SSD-vel. A grafikus megjelenítést az AMD Radeon HD 8570M jelzésű dedikált GPU végzi majd, ami 1 GB DDR3 memóriából gazdálkodhat. Opcionálisan az Ultra modell LTE modemmel is kiegészülhet. Az operációs rendszert természetesen Windows 8 lesz, az akkumulátoros üzemidő pedig 8 óra körül alakul majd (pontos kapacitás egyelőre nem ismert).


Samsung Series 7 Ultra [+]

Természetesen az új Chronossal (770Z5E) kapcsolatban is szolgáltak új információval. A 20,9 mm vastag alumínium vázat használó gép 15,6"-es kijelzővel érkezik, aminek felbontása szintén 1920x1080 pixel, fényereje pedig 300 cd/m², tízujjas beviteli opcióval. A megjelenítő betekintési szögeivel kapcsolatban nem tett említést a közlemény, de reméljük, ebből sem spórolják ki a PLS panelt. A nagyobb kijelző meghatározza a gép méretét és tömegét is, így ez utóbbi 2,35 kg-ra rúg, viszont elfér benne egy legfeljebb 1 TB tárkapacitású HDD is, amelyet a RAMaccelerator elnevezésű megoldás fog gyorsítani. Ez utóbbiról egyelőre nincs információnk, ráadásul könnyen elképzelhető, hogy újfajta megoldásról van szó, ugyanis a Samsung nemrégiben megvásárolta a gyorsítótárazással foglalkozó NVELO-t.


Samsung Series 7 Chronos [+]

A nagyobb testből nagyobb teljesítményt tudtak kipasszírozni, így a technikai paraméterek négymagos, 45 W-os TDP osztályba sorolt Intel Core i7-3635QM processzort, legfeljebb 16 GB DDR3 memóriát és AMD Radeon HD 8870M jelzésű dedikált grafikus vezérlőt említenek – utóbbi 2 GB GDDR5 fedélzeti memóriával dolgozik majd. Természetesen a kiegészítők közül most itt sem hiányzik a háttérvilágítással ellátott billentyűzet, a JBL hangrendszer, a 720p webkamera, valamint két-két darab USB 2.0-s és 3.0-s kapu, 3 az 1-ben kártyaolvasó, továbbá a vezetékes Ethernet sem. Az akkumulátor kapacitása most sem ismert, de a vállalat legfeljebb 11 órás üzemidőt ígér.


Samsung Series 7 Chronos [+]

További részletek és várhatóan az árak is a CES-en fognak kiderülni.

Azóta történt

Előzmények