Hirdetés

CES 2013: MSI Slider S20 szétcsúsztatható hibrid Ultrabook

Hirdetés

A MSI Slider S20 bizonyára sokaknak ismerős lehet, nem véletlenül, hiszen egy másik nagy expón, a nyáron megrendezett Computexen a gyártó már lerántotta a leplet róla, azonban az ígéretes masina felbukkanása több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt. Most új expó és újabb megjelenés, ezúttal viszont valamivel okosabbak lettünk.


[+]

A Slider S20 kialakítása leginkább a Sony VAIO Duo 11-éhez hasonlít, a készülék szétcsúsztatásával nem csak a billentyűzet kerül elő, de az ügyes mechanika a kijelzőt is kényelmes pozícióba emeli, a megoldás korábban néhány androidos tablet esetében is előkerült már. A 11,6”-es kijelző Full HD felbontású és egyszerre 10 érintést képes elkülöníteni egymástól, a panel típusát azonban még homály fedi (remélhetőleg egy minőségi IPS panel lapul benne).


[+]

A középpontban egy Intel Ivy Bridge-es Core i5 processzor található, és a grafikus megjelenítés feladatát a központi egységben lévő HD Graphics 4000-es IGP látja el. Szerencsére a rendszermemória mennyiségével nem fukarkodtak, a 8 GB bizonyára már a legtöbb felhasználási mód mellett elégséges lesz, valamint a korábbi hírekkel ellentétben a háttértár kapacitása is 128 GB-ra duplázódott.


[+]

A Bluetooth 4.0, az IEEE 802.11n Wi-Fi és az Ethernet mellett 720p felbontású webkamera, 2 x USB 3.0 port és egy mini HDMI videokimenet is a felszereltség részét képzi. Az átalakulásra hajlamos Ultrabook alig 1 kg-os tömege nem szab gátat a mobilitásnak sem.


[+]

Az MSI Slider S20 szétcsúsztatható hibrid Ultrabook vételára 1200 dollár lesz, érkezése valamikor az első negyedévben várható. A fedélzetén található operációs rendszer természetesen egy Windows 8 lesz.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés