Hirdetés

Tovább bővül az Acer noteszgép-kínálata

Az Európa egyik piacvezető noteszgép-szállítójaként ismert Acer három új hordozható számítógép forgalmazását kezdi meg hamarosan hazánkban is. A kínálat ezúttal egy tábla-PC-vel, illetve két, Intel processzort tartalmazó modellel bővül, melyek közül az egyik a jellemzően az üzleti szférának fejlesztett TravelMate sorozat tagja, míg a másik az elsősorban otthoni felhasználóknak szánt Aspire termékcsaládot bővíti.

Az Aspire 3500 modellek szíve a 2 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmazó, 1,5 GHz-es órajelen ketyegő Pentium M processzor, melyet a szokásostól eltérően ezúttal nem az Intel lapkakészlete szolgál ki. Az új típus a SiS M611MX mobil lapkakészletére épül, ennek megfelelően ez a notesz nem kaphatta meg a Centrino logót, ugyanakkor ár/teljesítmény viszonylatban könnyen a drágább centrinós gépek fölé kerekedhet. Erre garancia lehet a – konfigurációtól függő – 256 vagy 512 MB DDR memória, a DVD/CD-RW kombó vagy DVD DL író, illetve az akár 80 GB kapacitású merevlemez.

Az új Aspire gép 15 vagy 15,4 hüvelyk képátlójú CrystalBrite kijelzővel érkezik, míg előbbi XGA (1024x768 pixeles), addig utóbbi WXGA (1280x800 pixeles) felbontást nyújt. Az Aspire család legújabb tagjait felszerelték minden általánosan használt kommunikációs képességgel, így modemet, továbbá vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolatot is tartalmaz a noteszgép. A 36 cm széles, 28 cm mély és maximum 3,9 cm vastag, kijelzőtől függően 2,76 vagy 2,8 kg tömegű Acer Aspire 3500 a mellékelt 4 cellás akkumulátorral körülbelül két órán keresztül üzemképes.

A TravelMate 3210-es noteszgép a fenti modellel ellentétben már ízig-vérig centrinós masina; az 533 MHz-es rendszerbuszt használó Pentium M processzort ebben a gépben az Intel által fejlesztett, PCI Express technológiát alkalmazó i915PM vagy i915GM lapkakészlet szolgálja ki, szériatartozék továbbá a PRO/Wireless 2200BG vezeték nélküli hálózati vezérlő.

A kétcsatornás üzemmódban dolgozó, 512 megabájtnyi DDR2 memóriával ellátott gép merevlemeze minimum 80 GB-os, a tárolórendszert pedig egy DVD super-multi író, illetve egy öt kártyaformátumot kezelő kártyaolvasó teszi teljessé. A TravelMate 3210 egy 14,1 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzőt kapott, melyet típustól függően vagy egy komoly 3D-s megjelenítési teljesítménnyel rendelkező, 64 MB dedikált memóriával ellátott Mobility Radeon X700-as vezérlő, vagy az i915GM lapkakészletbe integrált, szerényebb tudású GMA900-as grafikus processzor szolgál ki.

A kommunikációs lehetőségek komplett kínálatát (modem, LAN, WLAN, Bluetooth) nyújtó gép méretei és tömege a kisebb kijelzőnek köszönhetően jelentős mértékben csökkentek a 15 hüvelykes kijelzővel szerelt modellekhez képest; a 33,5 cm széles, 24 cm mély és maximum 3,4 cm vastag noteszgép súlya mindössze 2,38 kg a mellékelt 6 cellás akkumulátorral. Az akkumulátoros üzemidő a cég közlése szerint négy és fél óra a GMA900-as grafikus motorral szerelt modelleknél, míg a Mobility Radeon X700-at tartalmazó konfigurációk körülbelül három órán keresztül üzemképesek egy töltéssel.

Az Acer hamarosan piacra dobja tábla-PC-választékának legújabb tagját is, mely szintén az Intel Centrino platformjának legújabb generációjára építve kínál kiváló teljesítményt. Az Intel i915PM vagy i915GM lapkakészletére épülő TravelMate C310-t 512 MB, kétcsatornás üzemmódban dolgozó DDR2 memóriával látták el, a maximális merevlemezméret 80 GB, továbbá minden modellben található optikai meghajtó (DVD/CDRW kombó vagy super-multi DVD-író), illetve egy négy kártyaformátumot ismerő kártyaolvasó.

Az Acer TravelMate C310 sorozat egy 14,1 hüvelykes, 1024x768 képpont felbontású TFT kijelzővel ellátva – az EMR tollalapú bevitel támogatásával – egy teljes nagyságú notebook lehetőségeit nyújtja tablet-PC funkcióval együtt. A kijelző 180 fokban elforgatható, valamint ebben a helyzetben a vázára is csukható, a klasszikus notebook-billentyűzet és a mutatóeszközök így kiegészülnek a grafikus tábla-PC és toll adatbevitel lehetőségeivel. A grafikus megjelenítésért – modelltől függően – a TurboCache technológiát alkalmazó, 32 MB dedikált videomemóriával ellátott GeForce Go 6200-as vezérlő vagy a lapkakészletbe integrált GMA900-as megoldás felel, mely maximum 128 MB-ig gazdálkodik a rendszermemóriából.

A kommunikációs lehetőségek terén semmi szégyenkeznivalója nincs a TravelMate C310-nek, így minden modellnél szériatartozék a modem, a gigabites hálózati vezérlő, a Wi-Fi, illetve bizonyos típusoknál a Bluetooth modul.

Az Acer gépe előre telepített Windows XP Tablet PC operációs rendszerrel érkezik, mindemellett a TravelMate C310 sorozat többek között tartalmazza az új Acer Soft Button segédprogramot, amely külön a tábla-PC-k felhasználói számára készült, így lecsukott panel esetén a gyorsindító billentyűk által biztosított funkciók könnyűszerrel elérhetők.

A TravelMate C310 8 cellás akkumulátorral érkezik, ezzel együtt a 32,5 x 27,2 x 3,9 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező gép tömege 2,89 kg. A gyártótól származó információk szerint az akkumulátor egy töltéssel öt (Intel GMA900-as grafikus motor esetén) vagy négy órán át (GeForce Go 6200 grafikus motor esetén) képes áramot szolgáltatni a gépnek.

A gyártó mindhárom modellre egy év utazógaranciát vállal, mely felár ellenében kiterjeszthető maximum három évre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • Turion 64-belépő

    Bemutatjuk a hazai piac jelentős szereplőinek három, SiS lapkakészletre épülő turionos noteszét.

  • Hang a táskából

    A Sakar Sound Case bépített hangszórója kiválthatja a noteszgépekbe szerelt megoldásokat.

  • Notebook-iránytű

    Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

Előzmények

Hirdetés