Hang a táskából

Meglehetősen szokatlan ötlettel rukkolt elő a hazánkban kevéssé ismert, különböző számítástechnikai kiegészítőeszközöket gyártó amerikai Sakar International. A cég nemrégiben bemutatott Sound Case termékcsaládjának egyik új tagja egy noteszgépekhez készül táska, mely anyagában és külalakjában alapjában véve szokványos táskának tűnik, belsője ugyanakkor rejt magában meglepetéseket.


Forrás: Laptop Logic

A Sakar Laptop Sound Case-be egy aktív hangszórópárt rejtettek el a készítők, melynek segítségével a noteszgép tulajdonosa kiválthatja a számítógépébe szerelt, többnyire csak zörejek vagy rendszerhangok megszólaltatására alkalmas hangszórókat. A szetero hangrendszert egy 9 voltos elem működteti, a jelcsatlakozás pedig a mellékelt jack rendszerű kábellel oldható meg. A Laptop Sound Case koncepciójába ugyanakkor egy apró hiba csúszott; a noteszgépek megfelelő szellőzése elengedhetetlen a stabil működéshez, márpedig valószínűtlen, hogy egy (akár nyitott) táskába helyezett hordozható számítógép elégséges hűtése hosszútávon megoldható.

A Sakar zenélő táskájának áráról nem rendelkezünk információkkal, mindemellett valószínűtlen, hogy a Laptop Sound Case valaha is megjelenik a hazai piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés