Acer Aspire 5010: játék az értekezleten

Kis túlzással állíthatjuk, hogy a második negyedévben gyakorlatilag nem múlt el hét valamilyen Acer noteszgép bejelentése nélkül. A jelentős tajvani gyártó – mely számos európai országhoz hasonlóan hazánkban is piaci elsőségre tör – agresszív árpolitikájával, működési hatékonyságával és nem utolsósorban egyre bővülő termékválasztékával igyekszik a többi gyártó fölé kerekedni.


Ezúttal egy Aspire noteszgépről adhatunk hírt, mely a cég TravelMate termékvonalához tartozó modelljeihez képest talán nem is annyira az üzleti szféra igényeinek megfelelően lett megépítve, annak ellenére, hogy a gyártók továbbra is elsősorban az üzleti szektort tekintik elsődleges célcsoportjuknak (legalábbis igyekeznek ezt kommunikálni).

Az Aspire 5010 a 64 bites, 1 MB másodszintű gyorsítótárral ellátott Athlon 64 processzornak, az 512 MB memóriának, a 60 vagy 80 GB-os merevlemeznek, a 64 vagy 128 megabájtnyi memóriával felvértezett Mobility Radeon X700-as grafikus vezérlőnek, illetve a kétrétegű lemezek megírására is képes DVD-írónak köszönhetően teljes egészében ki tud váltani egy asztali számítógépet; a tervezőknek szemmel láthatólag is ez volt a céljuk, az Aspire 5010 ugyanis nem mondható kifejezetten karcsú noteszgépnek, így aki sokat utazik gépével, talán jobban jár valamelyik könnyebb, turionos modellel (pl. TravelMate 4400).


Az új gép nincs híján a fejlett kommunikációs és csatolási lehetőségeknek; így vezetékes vagy vezeték nélküli hálózati vezérlő, USB 2.0 és Firewire portok, a TV vagy DVI-D kimenet alapfelszereltségnek tekinthető éppúgy, mint a tárolórendszert teljessé tevő 5 az 1-ben kártyaolvasó. Az Aspire 5010 kijelzője WXGA (1280x800 pixeles) felbontású képet nyújt, a CrystalBrite technológiának köszönhetően minőségében messze felülmúlva a hagyományos megoldásokat.

A gép – melyre talán a felhasználási területről árulkodóan a Windows XP Home változata kerül előtelepítve – 1 év nemzetközi utazógaranciával vásárolható meg, mely kiterjeszthető maximálisan 3 évre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés