2-az-1-ben Thunderbolt dokkoló a Sonnettől

A gyártó multifunkciós újoncán nem csak fürge portok akadnak, de két M.2 2280-as adattárat is elszállásolhat.

A Sonnet legfrissebb dokkolója Echo Dual NVMe Thunderbolt Dock néven érkezik, s mint az adja magát, a szerkezetben két belső, x2-es PCI Express 3.0 interfészt használó M.2 2280 aljzat található, melyekbe egyenként legfeljebb 8 TB-os SSD-ket passzinthatunk be. A lemezműveleti sebességek plafonja 1500 MB/s, hacsak nem élünk a 3000 MB/s-ot ígérő RAID 0 lehetőségével, és a meghajtók hűtését egy intelligens vezérlésű ventilátor biztosítja.

Hirdetés

[+]

A 73 x 86 x 44,4 mm-es dobozka nincs híján a korrekt adatátviteli tempót szavatoló csatlakozóknak sem, ugyanis két 40 Gbps-os Thunderbolt 3 port (az elülső 15 wattot tud közvetíteni), két USB 3.2 Gen2 Type-C és két USB 3.2 Gen2 Type-A kapu van rajta. A Type-C és a BC 1.2-es Type-A szekció csatolónként 7,5 watt továbbítására képes, és bár egyesek furcsállhatják a vállalat elkötelezettségét a 3. generációs Thunderbolt technológia mellett, de ennek is megvan a maga jól körülhatárolt oka (PCI Express sávok).


[+]

A sokrétű, öteszközös láncba kötést támogató újdonság segítségével akár 10 apparátust (amelyek közül az egyik egy 5K-s monitor is lehet, beleértve az Apple Pro Display XDR-t), plusz ugye két háttértárolót köthetünk gépünkhöz egyetlen konnektoron keresztül.


[+]

A kompatibilis rendszerek listájában a Windows 10-et vagy 11-et futtató PC-ket, az M1-es és inteles Apple Mac gépeket, valamint a thunderboltos iPad Prókat üdvözölhetjük (macOS 10.12.6 vagy újabb, macOS Monterey). Említést érdemel, hogy almás vasakkal megoldható az, hogy az egyik SSD-re macOS-t telepítsünk, a másik pedig állományainkat vagy lapozófájlunkat tárolja, netán biztonsági mentés célzattal Time Machine partícióként szolgáljon.

A 96 wattos fali adapterrel és 2 éves garanciával értékesített ketyere 350 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül kereskedelmi forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés