Klónozásra is befoghatjuk az Akasa új SSD-dokkolóját

A DuoDock MX két M.2-es slottal rendelkezik, munkáját pedig aktív hűtés segíti.

Újabb termékkel, egy kétslotos SSD-dokkolóval bővítette portfólióját az Akasa, a DuoDock MX pedig nem csak a gyártó többi, hasonló funkciójú megoldásához, de a konkurensekhez képest viszonyítva is igen jól néz ki: a 93 x 93 x 132 mm kiterjedésű eszköz inkább hasonlít egy modernebb routerre, mint egy egyszerű dokkolóra.

Ezt annak is köszönheti, hogy a két M.2-es, PCI Express 4.0 csatolós SSD-slot alapesetben rejtve van a felhasználó elől, a meghajtókat csak a műanyag fedél eltávolítása után tudjuk behelyezni. A meghajtókat természetesen hagyományos módon, adatcsere céljából is használatba vehetjük, de lehetőségünk van az egyik tároló klónozására is, amihez ráadásul számítógépre sem lesz szükségünk, a műveletet a készülékház elején található gomb megnyomásával is elindíthatjuk. A blower ventilátorral megtámogatott eszköz egyébként USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozón keresztül köthető össze számítógépünkkel, amellyel 10 Gbps maximális sebességet érhetünk el, amit a gyártó természetesen nem győzött dicsérni a termékoldalon elhelyezett grafikonjával, bár a 20 Gbps tempóra képes USB 3.2 Gen2x2 csatolót ügyesen kihagyták az összehasonlításból, pedig egy PCI Express 4.0-s dokkolóban talán több keresnivalója lett volna az említett interfésznek, mint lassabb társának.

Az Akasa újdonsága hamarosan elérhetővé válik a gyártó partnereitől, vételára az Egyesült Királyságban 98 font lesz, ami nagyjából 45 000 forint körüli nettó magyar árat jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Akasa

Előzmények

Hirdetés