Amilyen port nincs a CalDigit új dokkolóján, az nem is létezik

A címben szereplő állítás persze erős túlzás, de tény, hogy az újdonság a legtöbb felhasználó igényeit kielégíti majd.

Az adattárolóiról és dokkolóiról ismert CalDigit ezúttal utóbbi kategóriában bővítette termékeinek listáját, méghozzá a Thunderbolt 4 Stationnel. A névben szereplő állomás kifejezés szerintünk igen találóra sikerült, ugyanis méretéből adódóan nem egy hordozható megoldásról van szó (bár tény, hogy szükség esetén odébb lehet vinni), inkább egy olyan hubról, amit a felhasználó általában fix helyen tarthat.


[+]

Az eszköz összesen 18 darab csatlakozóval rendelkezik, a számítógéppel való összeköttetést pedig Thunderbolt 4 szabványnak megfelelő USB Type-C kábelen keresztül tudjuk abszolválni. Természetesen a hagyományos USB Type-C porton való használat sincs kizárva, ebben az esetben viszont csökken az adatátviteli sebesség maximuma, ami (az alábbi táblázatban összefoglaltak szerint) kihatással lehet például a képkimenetekre is.


[+]

A dokkoló előlapján az SD és microSD méretű, UHS-II sebességű kártyaolvasó mellett egy kombójacket, két USB 3.2 Gen2 Type-C és egy 3.2 Gen2 Type-A csatlakozót találunk, míg a hátoldalon összesen négy USB 3.2 Gen2 Type-A, egy 3.2 Gen2 Type-C, három Thunderbolt 4, egy 2,5 gigabites Ethernet és egy tápcsatlakozó, valamint egy DisplayPort 1.4 kimenet és egy-egy jack ki- és bemenet sorakozik, kiegészítve egy Kensington zárnyílással.


[+]

Az USB csatlakozók természetesen töltésre is használhatóak, legalább 7,5 watt teljesítményig, míg az egyik Thunderbolt 4 port akár számítógépek töltésére is bevethető, köszönhetően a 98 wattos teljesítményleadási képességének.


[+]

A macOS és Windows operációs rendszert futtató, inteles és M1 chipes számítógépek és tabletek mellett a TS4 iPadekkel és Chromebookokkal is használatra fogható (az adott eszköz csatlakozójának és hardverének megfelelő korlátozásokkal), megvásárlásakor pedig 360 dollárt kell majd fizetnünk a kasszánál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés