Hirdetés

Nyolc USB Type-C portot ad a Sonnet új adaptere

Ezért cserében csak egy PCI Express vagy egy Thunderbolt csatoló feláldozását várja.

A Sonnet egy érdekes újdonságot leplezett le Allegro Pro USB-C 8-Port PCIe néven, amely rengeteg új USB porttal képes bővíteni az adott számítógépet. A fejlesztés jelenleg az egyetlen olyan adapternek számít, amely szimultán képes biztosítani a teljes sávszélességet az összes USB 3.2 Gen2 Type-C portja felé. Utóbbiból ugye nyolc darab található a kártyán, ami interfészenként 1 GB/s-ot jelent, és egy vezérlő két portról gondoskodik. Ebből kiszámolható, hogy összesen négy vezérlőt használ a dizájn, amelyek 2 GB/s-os x2-es PCI Express 3.0-s kapcsolattal vannak bekötve az x8-as PCI Express 3.0-s hídba. Utóbbi így 8 GB/s-os tempóval kapcsolódik az adott gép PCI Express vezérlőjéhez. Itt fontos kiemelni, hogy a rendszer, amibe a kártya kerül legalább a PCI Express 3.0-t támogassa, mivel csak így érhetők el a fenti sebességértékek.


[+]

A kártya a működéshez szükséges energiát teljes egészében a PCI Express csatolóból nyeri, viszont emiatt portonként 7,5 watt az a maximális fogyasztás, amit ki tud szolgálni.

A Windows, macOS és Linux operációs rendszerekkel használható Sonnet Allegro Pro USB-C 8-Port PCIe ára sajnos meglehetősen borsos, hiszen 400 dollárt kell letenni érte, de egyedi dolgot kínál a piacon, tehát biztos lesz rá érdeklődés.

Érdemes megjegyezni, hogy a fejlesztés a Sonnet Echo III Thunderbolt kiegészítőivel is használható, így szimplán egy Thunderbolt port is feláldozható nyolc USB 3.2 Gen2 Type-C-ért cserébe, de itt fontos kiemelni, hogy ez mindenképpen teljesítménydeficittel jár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés