Új RAID-es M.2 bővítőkártyát mutatott be a Sonnet

A kéteszközös megoldás érdemi használatához nincs szükség speciális alaplapra vagy PCI Express bifurkációra.

A Sonnet egy x8-os PCI Express 3.0-s interfésszel dolgozó, alacsony profilú M.2 bővítőkártyával szaporította kínálatát, ami nemes egyszerűséggel az M.2 2x4 Low-profile PCIe Card nevet kapta. A 16 sávos PLX PEX 8724-es elosztólapkával szerelt újdonság két M.2 2280-as formátumú NVMe SSD-t tud elszállásolni, amelyeket egy hővezető padokkal megtoldott, alumínium bordázattal hűt. A konstrukció slotjaiba legfeljebb 8 TB-os meghajtókat rakhatunk, amiknek szekvenciális adatátvitele JBOD üzemmódban 3400 MB/s-ben tetőzhet, de a RAID 0, illetve RAID 1 szintén szerepel a lehetőségeink között, és az előbbi esetén a lineáris tempó 6600 MB/s-ra növekszik.


[+]

A macOS Monterey/10.13.6 (vagy újabb) alól bootolható, S.M.A.R.T. funkciót támogató apparátus Windows 10, 11 és Linux Kernel 5.0 (vagy újabb) operációs rendszerekkel ugyancsak összeboronálható, és a dobozából a normál kivitelű mellett egy félmagas hátlapi rögzítőkeret is az ölünkbe hullik. Említést érdemel, hogy a termék kompatibilis a gyártó Thunderbolt bővítőegységeivel, így akkor sincs veszve minden, ha nincs üresen ácsorgó PCI Express sínünk, viszont a lemezműveleti sebesség plafonja ilyenkor 2800 MB/s-ra csökken.

A 2 éves garanciával értékesítésre kerülő, FUS-SSDD-2x4-E3S cikkszámú ketyere 200 dolláros áron debütál a hónap utolsó hetében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés