Hirdetés

Kevés a port a notebookon? Segít a Sonnet új Thunderbolt 4-es dokkolója!

Perifériák, háttértárolók, hálózat, töltés, kártyaolvasó – minden egy kalap alatt.

A Sonnet Technologies bejelentette legújabb, Echo sorozatba tartozó Thunderbolt dokkolóját, ami nemes egyszerűséggel az Echo 11 Thunderbolt 4 Dock nevet kapta. Az újdonság négy 40 Gbps-os Thunderbolt 4 interfésszel (Type-C), három 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2 Type-A aljzattal, egy USB 2.0-s töltőporttal, egy gigabites Ethernet anyával, egy 3,5 mm-es kombójackkel, továbbá egy 4.0-s SD/SDHC/SDXC szabványú memóriakártyákat támogató kártyaolvasóval (max. 320 MB/s SDXC UHS-II) felszerelve érkezik és széles körű kompatibilitással rendelkezik (minden Thunderbolt 4-es masina, M1-es Macek, inteles Apple gépek, illetve windowsos PC-k Thunderbolt 3-mal).


[+]

A legfeljebb 16 eszköz egyidejű csatlakoztatását támogató Echo 11-es lehetővé teszi, hogy a mobilgépek tulajdonosai az összes perifériájukat, külső adattárolójukat egyszerre, egyetlen Thunderbolt kábel segítségével kapcsolják a vasukhoz, s ugyanezen, 90 watt továbbítására képes kábellel az akkumulátor töltését ugyancsak megejthetik, ráadásul számítógépes környezettől függően a dokkolóba köthetnek egy szóló 4K/5K/6K/8K-s vagy két 4K-s/5K-s kijelzőt is. Érdemes megjegyezni, hogy macOS-en a Thunderbolt 2-es apparátusok sem rekednek a körön kívül, amennyiben élünk a külön megvásárolható adapter kínálta lehetőséggel.


[+]

A Thunderbolt 4 simán lekezeli az USB 3-as és 4-es ketyeréket (beleértve a monitorokat), ha a megfelelő vezetékkel/adapterrel használjuk őket, akár az eszközlánc végén is. A 7,5 watt leadását szavatoló 3.2-es Type-A portokba nyugodt szívvel beköthetjük a leggyorsabb hordozható NVMe SSD-ket, nem lesz velük gond, míg az RJ-45 megléte garantált hálózati elérést biztosít, nincs több osztozkodás a Wi-Fi-n.


[+]

A rendkívül sokrétű Sonnet üdvöske várhatóan április első felében válik elérhetővé az Egyesült Államok, illetve Kanada területén, ám a nemzetközi startra májusig várnunk kell. A leendő árat 250 dollárban határozta meg a cég, amihez 2 éves garancia tartozik majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés