Okostelefonokkal forradalmasítaná a tévék smart rendszerét a Sharp

Hirdetés

Azt igen erős túlzás lenne állítani, hogy a Sharp az okostévék élharcosa lenne, hiszen a vállalat sokáig megelégedett azzal, hogy a Philips által kifejlesztett, és mára rettenetesen elavulttá vált NET TV névre hallgató megoldást építse televízióiba. Helyette inkább a különféle képjavító technológiákra, így például a Quattron eljárásra helyezték a hangsúlyt, ezek viszont nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Sharo LC-24MX1
Sharo LC-24MX1 [+]

A japán vállalat döntéshozói viszont a jelek szerint rádöbbentek, hogy komoly fogyasztói igény van a különféle internetes alkalmazások televízión keresztül történő használatara. Ám más cégekkel ellentétben ők a jelek szerint a jövőben nem a készülékeket szeretnék kiegészíteni olyan rendszerekkel amik ezt lehetővé teszik, hanem a tableteket és okostelefonokat használnák erre. Legalábbis erre utal a közelmúltban bemutatott LC-24MX1, amely képes a DLNA kompatibilis, Android vagy iOS operációs rendszert használó személyi mobil eszközök kijelzőjén látható tartalmat a saját képernyőjén megjeleníteni. Magyarul, ha a felhasználó bármit csinál az okostelefonján, ha elindít egy alkalmazást, egy filmet, egy játékot, vagy ha lapoz az oldalak között, az mind-mind valós időben látszik a tévén. Ehhez hasonlót már láthattunk például a Samsung televízióin, azonban azok csak a más Samsung termékekkel voltak képesek együttműködni, itt viszont a Sharp ígérete szerint gyártótól függetlenül működik ez a szolgáltatás.

Sharo LC-24MX1
Sharo LC-24MX1 [+]

Egyelőre minden jel arra mutat, hogy még csak tesztelik a piacot, hiszen az eljárás első körben csak egyetlen modellbe, a fent említett LCD-24MX1-be kerül bele. Ez egy 24 hüvelykes, 1366x768 képpontos maximális felbontást kínáló VA LCD panellel ellátott készülék, amely rendelkezik digitális tunerekkel, és a műsorok USB-n keresztül csatlakoztatott háttértárolóra történő rögzítését is biztosítja. Építettek bele két öt wattos hangsugárzót, illetve egy 10 wattos mélynyomót is. Ez akár egy szimpla otthoni hangrendszerként is funkcionálhat, hiszen mód van arra, hogy a felhasználó a Bluetooth kompatibilis eszközeiről vezeték nélküli úton eljuttassa a megszólaltatni kívánt hanganyagot. Az első ilyen tévék május közepén kerülnek a boltokba, és bár a cég az árukkal kapcsolatban hivatalos információkkal nem szolgált, a netes pletykák szerint 650-700 dollárt kell majd fizetni értük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés