Operák UHD-ban a Samsung tévéin

Hirdetés

A Samsung és a Bécsi Állami Operaház olyan egyedülálló megállapodást kötött, melynek keretében a társulat idei legnépszerűbb előadásait UHD felbontásban, élő internetes közvetítéssel világszerte bárki elérheti Samsung UHD televízióin keresztül. Az első UHD-s élő közvetítés szerdán debütált Verdi Nabucco előadásával, aminek főszerepét a híres spanyol operaénekes, Plácido Domingo játszotta.


(forrás: Flatpanels HD) [+]

A Bécsi Állami Operaházzal kötött együttműködés így nemcsak az Ultra HD tartalmak szempontjából jelent előrelépést, de az opera szerelmesei számára is egy exkluzív és nem utolsósorban kényelmes megoldást kínál. Az élő közvetítést kizárólag az interneten keresztül továbbítják majd, a program megtekintéséhez külön erre a célra készített alkalmazást a Samsung, mely a tévék menüjéből könnyedén elérhető. A távoli földrészeken, más időzónákban élő felhasználók is kényelmesebben bekapcsolódhatnak az előadásokba, ugyanis időzónánként késleltetett közvetítést is lehet választani.

Az Operaház éves szinten megközelítőleg 40 élő internetes közvetítést sugároz, és a 2014/15-ös repertoár szinte teljes műsorválasztéka elérhető lesz, előadásonként 14 euróért. A Samsung UHD TV-ken azonban a vásárlást követő egy évig ingyenesen nézhetőek a közvetítések.

Előzmények

Hirdetés