Hirdetés

Teljesen támogatja a friss RGP-t az új Radeon Software

A 19.7.4-es szoftvercsomag javítja a Grand Theft Auto V, Radeon RX 5700-es VGA-kon előforduló stabilitási problémáját.

Hirdetés

Az AMD elérhetővé tette a 19.7.4-es verziószámú Radeon Software kiadást, amely teljes mértékben támogatja a Radeon GPU Profiler legújabb, 1.6-os verzióját. Ez már nem csak működésben kompatibilis a Radeon RX 5700-as VGA-k architektúrájával, hanem a felhasználói felület is hozzá van igazítva az RDNA-hoz, így minden szempontból a megfelelő információkkal látja el a fejlesztőket a profilozás során. Többek között az alapértelmezett futószalag mellett megjeleníti az NGG (next-generation geometry) módot is. Utóbbi jelenti a surface és primitive shader lépcsőket, így ellenőrizhető, hogy mely vertex és geometry shaderek lettek úgy lefordítva, hogy a hagyományos futószalag helyett inkább az új rendszeren fussanak. Ez a funkció persze a játékosoknak nem annyira fontos.


[+]

Az új eszközillesztő a hibajavítás szempontjából a Radeon RX 5700-as sorozatra koncentrál, így megoldja azt a gondot, amely miatt a Grand Theft Auto V esetlegesen összeomolhatott az említett hardvereken.

A 19.7.4-es verziójú, frissített Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, VII, Pro Duo, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.7.4-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés