Módosult az Oculus Rift hardverigénye

A Facebook által felvásárolt Oculus virtuális valóságra tervezett, Oculus Rift CV1-es, azaz végleges verziója a következő év elején megérkezik, és gyakorlatilag már minden információ világos a starttal kapcsolatban. A vállalat azonban az elmúlt napokban egy új módosítást jelentett be.

Hirdetés

Az alábbi hírben írtunk arról, hogy az Oculus Rifthez milyen PC ajánlott, de ettől el lehet térni. Ugyanakkor eredetileg úgy volt, hogy a VR headset két USB 3.0-s interfészt kér a megfelelő működéshez, de ez most három 3.0-s és egy 2.0-s USB aljzatra módosult. Ebben természetesen benne van a Touch vezérlő és egy gamepad igénye. Az Oculus szerint a bemeneti adatok mennyisége, illetve a késleltetés minimalizálása miatt szükségessé vált az eredeti igény módosítása, de valószínűleg ez a követelmény a mai újabb PC-kkel teljesíthető. Az Oculus megjegyezte, hogy opcionálisan USB HUB-ot is lehet használni, de ebben az esetben romlani fog az élmény, így mindenképpen a natív összeköttetés a javasolt.

Szintén módosult az operációs rendszerre vonatkozó igény. Eredetileg SP1-es Windows 7 vagy jobb szoftveres alap volt megszabva, de a 32 bites verziók nem lesznek megfelelők, így a 64 bites opció követelménnyé lépett elő. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a végleges Oculus futtatási környezetnek csak 64 bites verziója lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés