Egyedi wireless klaviatúrát villantott a Marsback

A nyáron startoló, kézzel összerakott, Type-C és Bluetooth interfésszel ellátott ketyere saját tervezésű (gyorscserés) kapcsolókkal és PBT kupakokkal érkezik.

A Marsback Kickstarter kampányt indított, hogy az M1 névre keresztelt, mechanikus billentyűzetük megtalálhassa útját a felhasználók felé, és úgy látszik a 10 000 dollárban megszabott célt 10 órán belül elérték.


[+]

A 84 gombos, 75 százalékos kivitelű klaviatúra háza CNC-zett, enyhén áttetsző polikarbonátból készül, hogy a gombonként címezhető RGB világítás fénye átderengjen rajta, és gyorscserés foglalataiban a gyártó saját lineáris kapcsolói (MBS-I/MBS-II/MBS-III) tanyáznak, amelyeknek aktuációja a 4 mm-es billentyűút felénél, azaz 2 mm-en történik. Bár alapvetően egy három eszközzel egyszerre összepárosítható, 5.1-es Bluetooth (Nordic N52810 chip) kapcsolatot használó megoldásról van szó, természetesen igény esetén a vezetékes mód sem hiányzik az USB Type-C kábelnek hála.

[+]

Az akkumulátor 6000 mAh-s, s ha az RGB teljes gőzzel pislákol, nagyjából 12 órás szeánszra nyílik módunk egyetlen 6 órás töltéssel. Persze nem eszik ennyire forrón a kását, hiszen ha lekapcsoljuk a pilácsokat, az üzemidő akár az egy hónapot is jóval meghaladhatja.

Az OEM profilú, fekete (Dark) ABS kupakokon kívül még kétféle PBT szett (White pudding/Sakura pink) lesz elérhető, beleértve az átlátszó alsó résszel megáldott verziót is, és a periféria hátországában a Marsback Pro szoftver található, ami nem csupán a fényorgona tekintetében kínál maximális személyre szabhatóságot. Két egyéni profilt menthetünk el a 32 bites MCU-val és 128K SRAM-mal szerelt tasztatúra belső memóriájába, miközben a különféle médiavezérlő és egyéb funkciókat az Fn + [gomb] kombinációkkal érhetjük el – alapból több, mint 20 ilyen kombó akad.


[+]

Egyszerűen válthatunk a windowsos és macOS-es kiosztás között, s ha Bluetooth kapcsolattal dolgozunk, 10 perc üresjáratot követően az M1-es automatikusan alvó állapotba ringatja magát (persze ez manuálisan szintúgy megvalósítható).

Ha minden a terv szerint halad, a 2018-ban alakult cég újdonságának szállítása valamikor július folyamán veszi kezdetét, és a korai támogatók számára 160 dollárról indul az ár. Azt érdemes megjegyezni, hogy AliExpressen előfordulnak eléggé hasonló felépítésű billentyűzetek lényegesen olcsóbban (mint amilyen például a 90 dollár környékén Gateron kapcsolókkal kapható, vezetékes Womier), bár a burkolat nem egyezik teljesen, ahogy a kupakok sem, és az M1-gyel ellentétben nem kínálják a fények animációjának testreszabását szoftveren keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés