60 százalékos, vezetékmentes klaviatúra táblagéptartóval

Vadító színekben érkezik az Epomaker Ajazz K620T feljavított verziója.

Az Ajazz K620T típusjelű, vezeték nélküli, 60 százalékos billentyűzet fogadtatásán felbuzdulva az Epomaker egy Kickstarter kampány keretein belül bemutatta az eszköz továbbfejlesztett változatát, az Ajazz K620T 2.0-t, ami a legtöbb lényeges specifikációt megtartotta, ám három számottevő különbséggel szolgál leendő tulajdonosai számára.


[+]

Az első, hogy a korábbi, fekete és fehér színvilág a jóval "játékosabb" kék-rózsaszín párosnak adta a stafétabotot, így akik szeretnék egy kicsit feldobni, ingergazdagabbá tenni a környezetüket, biztosan díjazzák majd a ráncfelvarrás ezen formáját. A második, hogy a mechanikus kapcsolók foglalatai gyorscserések lettek, ezért nagyságrendekkel könnyebbé vált az utólagos módosítás, hiszen elég csak arra figyelni, hogy háromtűs switch-eket vásároljunk, a forrasztópákát nyugodtan nyugdíjba küldhetjük. A harmadik differencia sem éppen elhanyagolható; az előd 3.0-s Bluetooth kapcsolatát 5.0-sra frissítették, ami a stabilitás és input lag tekintetében komoly előrelépésnek mondható.


[+]

Az új színek kapcsán van egy szépséghiba, mégpedig az, hogy a 4 mm-es úton járó, 2 mm-en aktuálódó, lineáris Ajazz Pink kapcsolókat (55 grammos nyomóerő) kizárólag a rózsaszín, a taktilis/kattogós Ajazz Blue-kat (60 grammos nyomóerő) meg csak a kék modellhez kérhetjük alapból. A kupakok vastag falú (~1,45 mm), kettős fröccsöntésű PBT-ből készültek, miközben a plate acél, a kétrészes burkolat anyaga pedig ABS plasztik.


[+]

Az OEM profilú billentyűsapkák negatívuma, hogy nem igazán működnek együtt a 19 effektes RGB világítással, szóval az inkább hangulatfényként funkcionál, mintsem a vakon gépelni nem tudók göröngyös útját hivatott kisimítani az éjszaka leple alatt. Az Escape felett állomásozik a korábbról már ismert, méretes tekerőkapcsoló, amivel a hangerőt szabályozhatjuk. A periféria dőlésszöge fix, ugyanakkor az alul megülő gumitalpak (amelyek követik a színsémát) kvartettje rendeltetésszerűen teszi a dolgát.


[+]

A beépített táblagép tartó természetesen továbbra is megvan és 11 hüvelykes képátlóig tudja elszállásolni a tableteket, sőt akár okostelefonunkat is mellérakhatjuk, ha a portréállásra tesszük le voksunkat, s mivel a tasztatúra egyszerre három apparátushoz lehet hozzátársítva, ezzel megnövelhetjük a munkavégzés hatékonyságát – a komaptibilis operációs rendszerek triója (Windows, iOS, Android) széleskörű felhasználási területtel kecsegtet. Persze a vezetékes mód sem hiányzik a repertoárból, mert az 1,5 méter hosszú USB Type-C/Type-A madzagot nem csupán a 4400 mAh-s telepek töltésére használhatjuk. Az akkumulátor amúgy elvileg 880 órás üzemidőt ígér lekapcsolt RGB világítás mellett, viszont ha csutkára toljuk a fényerőt, igen hamar le fog merülni.


[+]

A március 17-én elindított Kickstarter projekt sikerrel zárult, és a kitűzött, 5000 dolláros célt már most több, mint ötszörösen meghaladta. A legelső támogatók igen barátságos, 60 dolláros áron fogják megkapni a cég legfrissebb üdvöskéjét, de a többiek számára érvényes, 70 dolláros ajánlat is eléggé korrektnek nevezhető; ezekből a számokból kiindulva valószínűsíthető, hogy a végső ár sem éri majd el a 100 dolláros határt. Akárhogy is legyen, a tervek szerint a termék tömeggyártása áprilisban, míg szállítása májusban veszi kezdetét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés