RGB-s, vezeték nélküli, mechanikus billentyűzet a Visslestől

Az efféle klaviatúrák ritkán kapnak háttérvilágítást, a V1-ből viszont nem maradt ki, és még így is képes a legalább 19 órás üzemidőre.

Hirdetés

Az itthon viszonylag ismeretlen Vissles piacra dobta első, 84 gombos vezeték nélküli billentyűzetét, a V1-et, amely esetében ráadásul mechanikus kapcsolókat alkalmaztak, így a membránosnál kényelmesebb szövegbevitelről út közben sem kell lemondanunk.

A 316 x 126 mm alapterületű, 824 grammos periféria rendelésekor Outemu Red, Brown és Blue kapcsolók közül válogathatunk, vagyis munkára és játékra egyaránt befogható az USB Type-C vagy Bluetooth 5.1 kapcsolaton keresztül használható billentyűzet. Ugyan a dizájn kapcsán sok lehetőségük nem volt a tervezőknek, hiszen a V1 egyértelműen a hordozhatóságra lett kihegyezve, azért a három különböző színű gombkupakokkal mégis igyekeztek feldobni a külsőt, ráadásul a csomagban macOS-hez és Windowshoz tartozó módosítóbillentyűkre való kupakokat is találunk.

A klaviatúra F1-F12 billentyűi másodlagos funkciókat is kaptak, amelyeket az Fn gomb nyomva tartásával érhetünk el, de az on-the-fly makrórögzítésről, illetve az eszközök közti váltásról (Fn+Q/W/E/R/T) sem kell lemondanunk, merthogy a billentyűzet egyszerre akár öt számítógéphez, okostelefonhoz vagy tablethez párosítható, a kompatibilitás pedig a macOS és Windows mellett iOS és Android esetében is adott.

[+]

Az energiaellátást egy beépített, 3750 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a háttérvilágítás maximális fényerőre való csavarásával 19 óra üzemidőt biztosít, míg kikapcsolt fényekkel ez az érték a 180 órát is elérheti. A mágnesesen rögzíthető talpakkal egybecsomagolt Vissles V1 egyelőre csak a gyártó weboldaláról rendelhető 75 euróért, ahonnan sajnos Magyarországra nem szállítanak, de tervben van az amazonos elérhetőség is, onnan pedig reményeink szerint már itthonról is meg tudjuk rendelni az egyébként igen szimpatikus beviteli eszközt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés