Retró hangulatot áraszt az Epomaker új klaviatúrája

A kulcsszavak: 68 gomb, dedikált vezérlők, Bluetooth 5, Cherry MX, PBT SA, nosztalgia. Nem hangzik rosszul.

Hirdetés

Az Epomakernek egy újabb jópofa mechanikus billentyűzete tűnt fel az Indiegogón, ahol a kitűzött 10 000 dolláros kampánycélt már bőven meg is haladta. A 65 százalékos kivitelű tasztatúra a B21 típusjelet kapta és nem csak Type-C-s kábelével, hanem vezeték nélkül is használható az 5.0-s Bluetooth kapcsolatának köszönhetően, miközben egyszerre három eszközhöz lehet párosítva. E három apparátus között a dedikált médivezérlők mellett elhelyezkedő gombokkal válthatunk, míg a két felső szélen nagydarab tekerőkapcsolók találhatók; a bal oldalival a hangerőt, a jobb oldalival az RGB világítás fényerejét szabályozhatjuk – merthogy az is részét képezi a csomagnak.


[+]

Az SA (spherical-all) profilú PBT kupakok alá Cherry MX Blue, MX Brown és MX Red switch-eket kérhetünk, és külön gombbal léptethetünk a PC-s, illetve a Maces kiosztás közt. Az akkumulátor 4000 mAh-s, és a brosúra elmondása szerint háttérfényekkel 36, lekapcsolt LED-ekkel 240 órás üzemidő szavatolására képes, és lemerült állapotból mintegy 3 óra alatt csurig tölthető. Az NKRO szinte már említést sem érdemel, a kompatibilis operációs rendszerek triójának harmadik tagja pedig az Android.

[+]

A dőlésszög ugyan fix, de az asztalon való elcsúszkálást megakadályozó gumitappancsok nem hiányoznak az alsó borításról. A 317 mm széles, 880 grammos B21-es szállítása várhatóan júliusban veszi kezdetét 150 dolláros áron, de ha még idejekorán kosárba rakjuk, akkor csak 100 dollárt kell majd a kasszánál fizetnünk. A garancia 1 éves időtartamra fog szólni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés