Hirdetés

Hamarosan érkezik az Input Club különleges kapcsolókat alkalmazó billentyűzete

Az Input Club Keystone nem membrános és nem is mechanikus kapcsolókat használ, a leütéseket mágnesek érzékelik.

Hirdetés

Az Input Club hamarosan elérhetővé teszi legújabb fejlesztésű billentyűzetét, amely Keystone névre hallgat. A gyártó a tartósságot és pontosságot helyezte előtérbe, épp ezért az újdonság nem szilikonmembránt, de még csak nem is mechanikus kapcsolókat alkalmaz.


[+]

Helyettük a Hall effektuson alapuló Silo switchek kerültek a billentyűzet kupakjai alá, amelyek története egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza. Ezek lényege, hogy a gombok lenyomásának érzékeléséhez nincs szükség fizikai kontaktusra az érzékelő és a kapcsoló között, hiszen utóbbira egy mágnest erősítettek, aminek közelségét egy szenzor figyeli. Ennek a megoldásnak köszönhetően a szoftver nem csak lenyomott és felengedett állást képes megkülönböztetni, hanem a lenyomás mértékét is, így a nemrég bemutatott Cooler Master MK850-hez hasonlóan az analóg joystickek pontossága is elérhető, ám azzal ellentétben ez minden gombra érvényes. A kapcsolási pontot ráadásul mi választhatjuk ki a billentyűzet szoftverében, kétszáznál is több lehetőség közül.


[+]

Persze attól függetlenül, hogy nem történik fizikai érintkezés, még kapunk visszajelzést, ugyanis a cserélhető kapcsolók lineáris, clicky és tactile verzióban is elérhetők. A nyílt forráskódú illesztőprogram segítségével bármelyik billentyűt szabadon makrózhatjuk, valamint azok RGB világítását is külön konfigurálhatjuk. Mindössze két visszajelző LED-et kapunk, amelyek a Caps Lock és a Num Lock aktuális állapotát mutatják, ezek szokatlan módon az Esc billentyű mellett helyezkednek el.

A specifikációkat nem részletezik a termék weboldalán, mindössze a 1000 Hz-es mintavételezésben és az NKRO funkció meglétében, valamint a 0 és 15 fok közötti, három lépcsőben állítható dőlésszögben lehetünk biztosak. Az Input Club Keystone ára egyelőre ismeretlen, az újdonság várhatóan júniusban válik elérhetővé a Kickstarteren keresztül.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés