Megérkezett a Kickstarterre a mágneses kapcsolású Keystone billentyűzet

A Hall effektuson alapuló switcheket rejtő periféria kampánya már most többszörösen túllépte a kitűzött célt.

Márciusban írtuk meg, hogy hamarosan megjelenik a Kickstarteren az Input Club új terméke, a Keystone, ez pedig a héten meg is történt, ráadásul 3 nap alatt majdnem négyszeresen túlteljesítették a kitűzött 35 000 dolláros célt, és hol van még a kampány vége.


[+]

A Keystone legnagyobb érdekessége a kapcsolókban keresendő, előző hírünkben részletesebben is leírtuk annak működését. Dióhéjban arról van szó, hogy bár a kupakok alatt megtaláljuk a hagyományos mechanikus billentyűzetekben is meglévő switcheket, ezek csak az érzetért felelnek, az érzékelés már mágnesek segítségével történik. Ennek köszönhetően nem csak a lenyomott és nem lenyomott állást képes megkülönböztetni az egyébként nyílt forráskódú szoftver, de a kettő közti állapotokat is, így egy gombra akár több funkciót is kioszthatunk a lenyomás mértékétől függően. A kampányban nagyon jó példákat hoznak fel, ha akarjuk, nincs szükség például a shift használatára, beállíthatjuk, hogy ugyanazon gombot félig lenyomva kisbetűt, teljesen lenyomva pedig nagybetűt kapjunk.


[+]

A kapcsolási pontot is mi adhatjuk meg, ahogy nekünk kényelmes, továbbá mesterséges intelligencia segítségével a rendszer képes megfigyelni, hogy melyik ujjunkkal milyen erősen nyomunk le bizonyos gombokat és ettől függően tudja állítgatni az érzékenységet. A vállalat szerényen a mechanikus billentyűzetek jövőjének nevezi termékét, amely akár még igaz is lehet, tekintve, hogy a mágnesek nem igazán használódnak el, így állításuk szerint az akár egymilliárd leütés is kihozható belőlük.

A Keystone elérhető teljes méretű és TKL kialakítással is, mindkét változat közös jellemzője a gombonként szabályozható RGB világítás. Az alapverziók 149 és 179 dollárért rendelhetők meg, ezek az árak azonban feljebb is kúszhatnak annak függvényében, hogy milyen kapcsolók és kupakok mellet döntünk. A Szállítás várhatóan a következő év februárjában kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés