Külön Windows 10-et kapnak a munkaállomások

A vállalat igazán professzionális Windows 10 Pro verzióval készül, aminek rögtön két változata lesz.

A Microsoft a hagyományosan célzott piacok mellett úgy néz ki, hogy bizonyos szegmentációra készül, ugyanis nagyjából egy hete kiszivárgott, hogy készül két új Windows Pro verzió, amelyek a Windows Pro for Advanced PCs és Windows Pro N for Advanced PCs nevet viselik. Ezek igazából ugyanazt a szoftvert rejtik, csak az N-es verzió az EU-s előírásokhoz van igazítva, így nyilván ez célozza az Európai Unió országainak piacát.

Az elnevezés valószínűleg sokban fog még változni, elvégre nehezen meghatározható, hogy mi az a fejlett PC, de kódnévnek megteszi. Mára kiszivárgott, hogy az igazán professzionális Windows 10 Pro a feladatkritikus szerverek piacára készül, és ezeknek a szervereknek az egyedi támogatását tűzte ki célul a Microsoft.


(forrás: TheGrandMofongo) [+]

A kiszivárgott dia szerint a munkaállomásokhoz szánt Windows 10 Pro négy újítást kínál majd. Az egyik az úgynevezett workstation mode, amit a Microsoft arra optimalizál, hogy az adott szerver a maximális teljesítmény közelében működhessen, ha számításigényes feladatot kell elvégezni. A másik az ReFS, vagyis a rugalmas fájlrendszer, ami az NTFS-t váltja legalábbis ebben a szegmensben. Az új konstrukció hibatűrő, nagy adatmennyiséggel is képes megbirkózni, automatikus korrekcióra is képes, és emellett visszafelé kompatibilis az NTFS-sel. Gyorsabb lesz a fájlmegosztás is, amit az SMBDirect protokoll biztosít. Ez nagy teljesítményt és alacsony késleltetést kínál, miközben a processzorterhelés is alacsony marad a hálózaton keresztül történő fájleléréseknél. Végül a negyedik újítás az operációs rendszer skálázhatóságára vonatkozik. A munkaállomásokhoz szánt Windows 10 Pro már négy processzorral dolgozó masinákat is támogatja, a korábbi kettő helyett, és a 6 TB memória sem okoz akadályt.

Az új verziójú operációs rendszerről a Microsoft hivatalosan még nem beszélt, tehát a megjelenésről természetesen nincs hivatalos adat, de a létezését már nem lehet titkolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés