Új energiatakarékossági módot kap a Windows 10 Pro

Sajnos csak a munkaállomásoknak szánt Workstation verzió lesz érintett, és igazából az energia meg nem takarításáról van szó.

Hirdetés

A Microsoft még az elmúlt évben mutatta be a Windows 10 Pro munkaállomásokra szánt Workstation verzióját, amely a Redstone 4 kódnevű frissítéssel kiegészül majd egy új energiatakarékossági móddal. Pontosabban az energia meg nem takarításáról lesz szó, ugyanis az új Ultimate Performance beállítás lényegében letilt minden fogyasztáscsökkentésre vonatkozó funkciót, és hagyja a gépet a lehető legnagyobb teljesítményen működni. Ennek az ára nyilván a fogyasztásban lesz tetten érhető, de az alapértelmezett kiegyensúlyozott sémához képest a Microsoft szerint csökkennek majd az apró, de kimutatható, késleltetésre vonatkozó megugrások.


[+]

Az Ultimate Performance mód minden, akkumulátort nélkülöző gépen aktiválható lesz. Ezt vagy az adott OEM állítja be, vagy igény esetén maga a felhasználó. Természetesen az egész séma egyedileg paraméterezhető, ahogy például a kiegyensúlyozott mód is.

Sajnos a funkció az olcsóbb Windows 10 verziókba nem jut majd el, legalábbis nem a Redstone 4-ben, így aki szeretné használni, mindenképpen a Windows 10 Pro Workstation kiadásával szemezzen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés