Kolink blog: ventilátorok a házak jobb szellőzéséhez

Egy hagyományos és két különlegesebb dizájnú ventilátort mutatunk be a gyártó kínálatából.

A Kolink házak általában ventilátorokkal érkeznek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne szellőzésüket további légkavarók beépítésével felturbózni. Aki a gép dizájnjához illeszkedő modellt keres, az több lehetséges megoldás közül is választhat.


Kolink Classic [+]

Amennyiben egy klasszikus, fekete példányt keresünk, mely különösebb feltűnés nélkül teszi a dolgát, és közben ára is kedvező, akkor ott van nekünk a Classic HDB PWM - 120mm, mely egy hétlapátos kialakítású, az RGB világítást és más különleges extrákat nélkülöző ventilátor, természetesen PWM vezérléssel ellátva. Belül hidrodinamikus csapágyazás biztosítja a hosszú élettartamot (a gyártó adatai szerint ez eléri a 40 000 MTBF értéket) és a csendes működést. Fordulatszáma maximum 1500 rpm-ig növelhető, ebben az esetben 88,6 m3/h térfogatáramra és 21,6 dB zajszintre számíthatunk.

Kolink UmbraKolink Umbra Kolink Umbra

Aki színes fényekben utazik, azoknak a Kolink inkább az Umbra szériát ajánlja, mely „sima”, illetve különlegesebb kinézetű „Void” változatban is létezik. Ami megkülönbözteti ezeket, az a légkavaró középső részének dizájnja: a Void változatnál a lapátkerék olyan hatást kelt, mintha egy mély kút vagy alagút körül forogna. Nyilván ez azoknál a házaknál és helyeken élvezhető igazán, ahol ezt a részt jól látjuk – például egy Observatory Black előlapja mögött.

Kolink Umbra VoidKolink Umbra Void Kolink Umbra Void

Maguk az Umbra HDB ARGB LED PWM és Umbra Void HDB ARGB LED PWM ventilátorok 12 cm-es méretben érkeznek, világításuk pedig háromtűs, 5 voltos csatlakozással működik, és kompatibilis az ASUS Aura Sync rendszerével is. A kilenclapátos, fehér propeller hidrodinamikus csapágyazást kapott, így itt is 40 000 órás MTBF-re számíthatunk. A maximálisan rendelkezésre álló fordulatszám 1500 rpm, mely 59 m3/h térfogatáramot biztosít. A zajszintet a minőségi csapágyazás mellett a tartókeretbe épített rezgéscsillapító betétek is csökkentik, így ennek szintje még maximális fordulatszámon sem magasabb a sima Umra esetén 17,8, a Void változatnál 19,6 decibelnél.


A Kolink Umbra modellek csatlakozója [+]

A kellemes műszaki paraméterek és a címezhető, sorolható RGB mellett az Umbra sorozat még egy, a gépépítés közben igen hasznos extrával rendelkezik: nemcsak bemeneti, de kimeneti négytűs tápcsatlakozóval is bír, tehát szükség esetén láncba köthető, így egy alaplapi vagy kontroller kivezetésről több légkavaró is meghajtható és vezérelhető.

Azóta történt

Előzmények