Kivezetik a piacról az iMac Prót – jön az ARM-os iMac?

A profiknak szánt, de mégsem Mac Pro árú Macet valószínűleg egy Apple Silicone lapkával szerelt új modell váltja majd.

Hirdetés

Az Apple levette saját webáruházából az iMac Pro legtöbb verzióját, már csak a 2 099 990 forintos alapmodell (tízmagos Intel Xeon W processzor, 32 GB ECC memória, 1 TB-os SSD, Radeon Pro Vega 56 VGA) érhető el, legalábbis amíg a készlet tart, ugyanis a cég megerősítette, hogy leállították a modell gyártását.


[+]

A 2017-ben bemutatott gép két évig volt az Apple aktuális csúcsmodellje, hiszen a Mac Prót akkor már hosszú ideje nem frissítette a vállalat, készülve a végül 2019-ben piacra dobott új verzióra. Azóta nem sok létjogosultsága volt az iMac Pro vonalnak, ugyanis a legtöbb felhasználó számára bőven elegendőnek bizonyult a normál 27 hüvelykes iMac is, míg az igazán nagyigényűek úgyis a nem sokkal drágább Mac Prót választották egy külső monitor – például a Pro Display XDR – társaságában.

Valószínűsíthetőnek tartjuk, hogy az Apple az iMac Pro kivezetésével az új generációs iMaceknek készíti elő a terepet, amelyek nem csak az M1-nél erősebb, saját tervezésű rendszerchipet, de a Pro Display XDR dizájnját, valamint az iPad Airnél már megismert színárnyalatokat is megkaphatják. Egyelőre még nem érkezett hivatalos meghívó a régóta pletykált márciusi sajtóeseményre, de ha nem is lesz ilyen, legrosszabb esetben talán a nyári WWDC-n már hallhatunk majd az erősebb, ARM-os Macekről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés