Szögletes iMac, kockaházas Mac Pro és olcsóbb monitor is érkezhet az Apple-től

Az idei pletykák szerint minden eddiginél izgalmasabb év lehet, legalábbis az Apple rajongói számára mindenképp.

Néhány napja még a MacBook Pro széria idénre tervezett újításai miatt voltunk lázban, most pedig már Mark Gurman, a Bloomberg újságírója által közzétett információknak hála az asztali Macek frissítéséről is megoszthatunk néhány érdekességet. Fontos kiemelni, hogy ezek az adatok nem kerültek megerősítésre az Apple által, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni az olvasottakat.

Az iMac jelenlegi dizájnja 2021-ben kicsit már elavultnak tűnhet
Az iMac jelenlegi dizájnja 2021-ben kicsit már elavultnak tűnhet [+]

Gurman szerint az idei iMac-ek külsőre inkább a Pro Display XDR-re fognak hasonlítani, mintsem a jelenlegi modellre, eltűnnek például a családi ebédek lebonyolítására tökéletesen alkalmas méretű kávák, a gép hátulja ívelt helyett már lapos kivitelű lesz, továbbá búcsút inthetünk a lekerekített sarkoknak is. Ez a feltevés egybevág a MacBook Prók megjelenésével kapcsolatos pletykákkal, vagyis lehet, hogy az Apple tényleg igyekszik valamilyen szinten egységesíteni az asztali és mobil eszközök külsejét. Az idei iMac-ek kétféle verzióban érkezhetnek, legalábbis erre utalnak az állítólagos modellmegjelölések (J456 és J457), de ez bizonyára csak két különböző méretet jelent, ahogy a már piacon lévő modellek is két méretben érhetőek el.

Power Mac G4 Cube
Power Mac G4 Cube [+]

Az idei iMac széria várhatóan megkapja majd az Apple saját fejlesztésű processzorát, de nem biztos, hogy ez minden 2021-es almás gépre igaz lesz. A szóbeszéd szerint a 2019-es Mac Pro frissített kiadásába továbbra is Intel processzorok kerülnek, de állítólag idén érkezik egy kisebb, a jelenlegihez képest feleakkora kiadás is, amiben már Apple chipek fognak dolgozni. A kocka alakú gép nem az első ilyen eszköz lesz az Apple történetében, 21 évvel ezelőtt piacon volt egy hasonló termék, a Power Mac G4 Cube, azt azonban túlzás lenne állítani, hogy sikersztori lett volna, mindössze egy év után leállították a gyártását.

Pro Display XDR
Pro Display XDR [+]

A várhatóan olcsóbb Mac Pro verzió mellé alacsonyabb áron kapható külső monitor is érkezhet, amely specifikációk terén közelebb fog állni a konzumer kijelzőkhöz, mint a profiknak szánt, 1,9 millió forintért vesztegetett Pro Display XDR. Ha a fentieknek – és korábbi hírünknek – csak a fele igaz lenne, már elégedetten csettintenénk az Apple idei bemutatóinak végén, reméljük, hogy nem csalódottan kell majd felállnunk a képernyők elől.

Bélyegkép forrása: iMore

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés