Már gyártják az Apple M2 chipjét

A márka szekere szépen meglódult, és ha minden a terveknek megfelelően alakul, már az idén kezeink közt tarthatjuk az újgenerációs lapkával szerelt vasak első képviselőit.

A Nikkei Asia beszámolója szerint az ARM alapokon nyugvó Apple M1 processzor utódjaként érkező M2 a tömeggyártási fázisba lépett, és akár már idén júliusban megkezdődhet a szállítása. Az 5 nanométeres (N5P) gyártástechnológiával történő előállításért továbbra is a TSMC felel, és az újdonság első példányai valószínűleg a harmadik negyedévre datált, friss MacBookokban fognak debütálni, mielőtt az iMacekben vagy az iPadekben is feltűnnének.

Hirdetés

Sajnos az egyelőre nem ismeretes, hogy az M1-hez képest milyen mértékű teljesítménynövekedésre számíthatunk, de az almás vállalat kétségtelenül megteszi a tőle telhetőt annak érdekében, hogy minél erősebb rendszerchipeket jegyezhessen, és a fejlesztés üteme nem látszik lassulni. Van munka bőven, hiszen számos masinájuk esetében kell még nyugdíjba küldeniük az Intel központi egységeit; ott van kapásból a 16 hüvelykes MacBook Pro, az iMac Pro és a Mac Pro a vállalat azt nyilatkozta, hogy a 2022-es esztendő végére ez a váltás az egész termékpalettát átíveli majd.


[+]

A koronavírus-járványnak köszönhetően – és a logisztikai nehézségek, illetve a több szektort is érintő chiphiány ellenére – rendesen megszaporodtak az eladások az IT üzletágon belül, és a meggyarapodott forgalom tekintetében az Apple sem kivétel; az IDC kutatásából az derül ki, hogy 2020-ban a Mac szállítmányok 23,1 millió géppel 29 százalékos növekedést mutattak, idén január és március között pedig 6,9 millió készülék került konténerekbe, ami 111 százalékos emelkedést jelent az előző év ugyanezen három hónapos időszakához viszonyítva.

A cupertinói székhelyű cég a Lenovo, a HP és a Dell mögött világ negyedik legnagyobb számítógépgyártója, s mivel megvan a saját "ökoszisztémája" és tekintélyes méretű, hűséges felhasználói bázisa, érthető módon törekszik a minél nagyobb függetlenség elérésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés