Elérhető a Cooler Master analóg hatású irányításra képes billentyűzete

Az MK850 infravörös fény segítségével képes megállapítani, hogy mennyire nyomtuk le az adott gombot.

A Cooler Master néhány hónapja már elindított egy Kickstarter kampányt, amelynek keretein belül olyan kiegészítő billentyűzet sorozatgyártására gyűjtöttek, aminek gombjai az Aimpad technológiával több nyomáspontot is képesek megkülönböztetni. A gyűjtés csaknem 200%-ban sikeres lett, most pedig megvásárolhatóvá vált az ugyanezen az elven működő, de már teljes méretű billentyűzet, az MK850.


[+]

Az újdonság első pillantásra egy komolyabb mechanikus billentyűzetnek tűnik, köszönhetően a szálcsiszolt alumínium háznak, a két darab, szabadon konfigurálható görgőnek és a mágnesesen csatlakoztatható, párnázott csuklótámasznak. A turpisság a billentyűzet QWER és ASDF gombjaiban rejtőzik, itt ugyanis nem csak a Cherry MX Red switcheket találjuk, ahogy a többi kupak alatt, hanem egy-egy infravörös LED-et és az ahhoz tartozó vevőegységet. A billentyűzet ezek segítségével meg tudja állapítani, hogy mennyire nyomtuk le az adott kapcsolót, ezzel nagyjából azt a hatást elérve, amit a kontrollerek analóg karjait használva tapasztalhatunk. Ez a fajta irányítás különösen a szimulátorjátékoknál jöhet jól, ahol ezentúl nem csak koppanásig eltekert kormánnyal tudunk kanyarodni, hanem a lenyomás szintjének változtatásával finomabb mozdulatokra is képesek leszünk. Ehhez a funkcióhoz három dedikált gombot találunk a numerikus pad felett, melyekkel a ki-bekapcsolás mellett a kapcsolók holtpontját is tudjuk növelni, illetve csökkenteni.


[+]

Az eszköz billentyűnként variálható RGB háttérvilágítást is kapott, amelynek beállításai az 512 kb-os belső memóriában kerülnek tárolásra. A számítógéppel való összeköttetésről egy 1,8 méter hosszú, lecsatlakoztatható, USB Type-C – Type-A vezeték gondoskodik, amiről természetesen a szövet bevonat sem maradhatott le.

A Cooler Master MK850 már megvásárolható többek közt az Amazon online piacteréről, 200 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés