Hirdetés

Szemrevaló Mini-ITX-es házikót mutatott be a Lian Li

Szellőzés vagy panoráma? Csak rajtunk múlik, hogy miképp használjuk az egész tágas, de leginkább vízhűtéshez való újdonságot.

A Lian Li legújabb, feketében és fehérben egyaránt készülő, 14,5 literes térfogatú háza a Mini-ITX-es alaplapok tulajdonosait célozza, és a Q58 nevet kapta. A 250 mm magas, 170 mm széles és 342 mm mély, 3 bővítőhelyes géplak érdekessége, hogy az oldalai horizontálisan két elemre – egy 3 mm vastag edzett üvegesre és egy meshesre – vannak osztva, amelyek függőleges irányban, felfelé, illetve lefelé nyílnak. Az acél vázon nyugvó többi lemez alumíniumból van, beleértve a frontot is, ám az üvegpanelt csak a fekete variánson sötétítették le, a patyolat kivitelé tisztán átlátszik.

[+]

A processzorhűtők ugyan mindössze 67 mm-es magasságig támogatottak, de a videokártyák halmazában 320 mm-es hosszig válogathatunk, és az SFX/SFX-L-es tápegységek mellett a sztenderd ATX-eseknek szintúgy zöld a lámpa 160 mm-es hosszúságig bezárólag, ám ha az utóbbira szavazunk, akkor felülre csak egy ventilátort pakolhatunk a kettő helyett (vagy a 240/280 mm-es radiátort elvetve be kell érnünk egy 120 mm-essel) – az alulsó, 120 mm-es légkavaró/radiátor rögzítését nem befolyásolja a dolog. Adalék a történethez, hogy a kalyiba hátuljába egy RGB/PWM kontroller került.


[+]

A tápválasztásunk a beépíthető háttértárolókra ugyancsak kihat; SFX-szel négy 2,5 hüvelykes vagy három 2,5 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes meghajtót passzinthatunk a beltérbe, ATX-szel pedig csupán két 2,5 hüvelykeset. A letisztult előlap kivezetései közt egy USB 3.0 és egy USB 3.1 Type-C konnektort találhatunk a 3,5 mm-es kombójack társaságában, míg alkatrészek tisztaságát két, mágneses porszűrő betét igyekszik megőrizni alulról.

[+]

A már előrendelhető státuszban lévő megoldás PCI Express 3.0-s riserrel 120 (fekete), valamint 130 dollárt (fehér) kóstál, míg 4.0-ssal 150, továbbá 160 dollárért rakható kosárba. Ha a panoráma ellenében inkább a légáramlást favorizálnánk, a 16 dolláros Q58 Mesh Kittel a kétoldalt megülő, felső üveglapokat fémhálós példányokra cserélhetjük, de ugyanennyiért egy két LED szalagból álló ARGB-s készletet is bezsákolhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés