Ilyen videót csinál az új GoPro, a Hero6 Black

Néhány további újdonság is kiderült a friss Hero6 Black csúcskameráról, többek között az ára is.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy kiszivárogtak információk az új GoPro Hero6 Black akciókamerával kapcsolatban. Most a vállalat hivatalosan is bejelentette a terméket, és így kiderült, hogy a pletykák sok mindenben igaznak bizonyultak.

GoPro
GoPro [+]

A cég tényleg lecserélte az Ambarella SoC-t, amelyet a Socionext által kifejezetten a GoPro igényei alapján fejlesztett, GP1 nevű chipsettel helyettesítenek. Ez az exkluzív lapka a gyártó állítása szerint javulást eredményez majd a kép minőségét tekintve, ami fontos lépés lehet a riválisok elleni küzdelemben. Az is helytálló, hogy bekerült a kínálatba a 4K/60p mód, azaz UHD felbontású videók készíthetőek 60 képkockás rögzítési sebesség mellett, de ha valaki beéri a Full HD-val, akkor akár ezt feltolhatja 240 képkockára is, ami a lassított videóknál jöhet nagyon jól. A képstabilizátoron is hegesztettek, azaz a rendszer hatékonyabban képes tompítani a rázkódásból fakadó hibákat.

GoPro Hero6 Black
GoPro Hero6 Black [+]

Állóképek esetén maradt a 12 megapixeles felbontás, kiválasztható RAW formátum, illetve a HDR mód, valamint állítólag a sötétben lőtt fotók minőségén sikerült javítani valamelyet. A masina valóban tíz méteres mélységig vízálló mindenféle egyéb extra kiegészítő tok, ház, használata nélkül. Az 1220 mAh akkumulátorral ellátott termékre (mely szuflával addig bírja, mint elődje) két hüvelykes, színes, érintésérzékeny kijelző került, és megkapta a Touch Zoom funkciót is. Ez utóbbinak köszönhetően a kijelző tapogatásával lehet változtatni a nagyítás mértékén. A GoPro Hero6 Black már előrendelhető 500 dolláros, azaz körülbelül 131 000 forintos áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés