Hirdetés
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie1978
senior tag
Használ valaki külső akksit/powerbank-et a kamerához? Nekem egy Xiaomi 16000mAh-s van. Az a bajom, hogy nem marad bekapcsolva az akku. Feltölti a kamerát miközben az time lapse-t fényképez, majd lekapcsol. Mikor merül a kamera, már nem kapcsol vissza a powerbank. Találkozott már valaki ilyennel? Van más típus, aminél nem jelentkezik a fenti probléma?
-
-
mj1981
tag
Nekem 2 Sony kamerám van most tervezek venni egy 4k-st.
Eddig a Sony x3000- be voltam belebolondulva, de hosszab youtubon nézett tesztek után inkább váltanék Hiro 6 ra.
Bármi nemű véléményt meghallgatnék. -
Márton
nagyúr
Hmm, pedig a hero6 már tényleg korrekt a 4k/60-nal.
-
válasz
eddie1978 #63 üzenetére
Letöltöttem a 2160p60 állományt, de az idén vett 4K TV-m sajnos nem tudja lejátszani
Megnéztem, le tudja játszani a 60 fps-es MP4-et (H.264 és H.265 kódolásúakat is), de ezt nem tudja értelmezni
A hócipőm tele van azzal, hogy olyan gyorsan fejlődik a technika, hogy évente minden cuccot cserélni kellene.
-
eddie1978
senior tag
Kézből stabilizálás az nehéz téma, mert a magasságváltozással nem tud mit kezdeni az elektronikus/optikai/gimbal stabilizálás sem. Inkább a forgásokat szedik ki jól.
Bringán, ahol használom, ott már az elektronikus is szépen kisimítja. -
eddie1978
senior tag
Frissítve. PTonoff könyvtárban vannak az új file-ok.
-
eddie1978
senior tag
A 60fps felettieket sem konvertáltam át. Avidemux csak 200fps-ről tud lefelé. Kell felraknom mást ami tudja, linux alá.
Mindegyik file egyenesen a kamerából. Érintetlenek.
-
eddie1978
senior tag
Tegnap megjött. Legjobban az 180p/240fps érdekel. Ma kipróbálom.
-
Csabee.
nagyúr
Nekem nagyon tetszik a videó..
-
BatchMan
senior tag
Az a baj, hogy jelenleg a csak a nyomtatóm tudja a 4K felbontást, de a 120 fps-t az sem.
-
Márton
nagyúr
Stabi nem rossz, igaz többet croppol, de hát valamit valamiért.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Ahogy láttam a kikerült videókban az új 6-os képstabilizálása is messze elmarad a Sony FDR-X3000R szintjétől.
-
törölt tag
Az a baj, hogy havi ~25 napot dolgozom, így max azt tudnám felvenni, hogy milyen kib*szott 'jó' az a hely. De szép a képe, beruháznák rá, ha több szabadidőm lenne.
-
-
Ren Hoek
veterán
Számomra a telefon kamerák is kezdenek elérni egy elég impresszív szintet. Pedig nemrég én is azt hittem DSLR alatt nincs világ. Ehhez képest a GoPro sokkal nagyobb.
Praktikusság szempontjából meg agyonverik a DSLRt a kis kamerák. Egyre kevésbé szeretem magammal cipelni, és egyre kevésbé van kedvem kiadni 300-500Kt egy jobb obira, amit aztán utálok majd cserélgetni.
Az is szánalom, hogy a DSLR-eknél ahogy látom Canonnál még mindig leragadtak az FHD 60 FPS-nél, ami lószarra nem jó - miközben a jobb telefonokkal simán lehet lassítós videókat lőni. 120/240 FPS-nek már alapnak kéne lennie kb...
Jó kis kamera ez, aztán kitudja... tesztek eldöntik. Mászáshoz poén lenne.
-
winhate
őstag
Szép a werkvideo ,de vajh mutatja-e a valóságot ?
Nem hiszem el hogy egy csöppnyi kamera picuri lencsével jobb felvételt tud csinalni mint egy aps-c vagy fullframes dslr kiváló obival.Szerintem a video nem takarja a valóságot.
-
Márton
nagyúr
-
Y72
aktív tag
Függetlenül a jogszabályoktól, nem ajánlom senkinek sem.
Volt hero2 és hero4-es kamerám, borzalmasan használhatatlan felvételek születtek.
Igaz hogy 4K meg sok fps, de semmit nem ér ha a képstabilizálás 0.
A nagy látószög enyhít valamit a rázkódáson, ezért gondolhatják úgy hogy nem érdemes belerakni. Viszont a nagy látószöggel meg elveszik a sebességérzet.
Bringázáskor sisakon is olyan szinten átvette a rázkódásokat hogy nézhetetlen volt.
Síelésnél meg olyan mintha 20-al menne az ember, a nagy látószög miatt.
Gimbal-al van egyedül érteleme, mi kb ugyanannyiba kerül mint a kamera és az akku ideje jóval rövidebb.
A fentiek miatt pedig valószínű nem fogod sokat használni, a próbálgatásra/ játékra meg vannak olcsóbb kínai utánzatok. Vagy kell hozzá gimbal de még akkor is átalakítja az élményt a nagylátószög. -
orbano
félisten
nem, ha bíróság elé kerül valami ügy (mert nyilván ez az értelme), akkor azt fogja mondani a bíró hogy szabálytalanul vettél fel. mivel köüzterületet nem kaméerázhatsz, és kocsiban is csak olyannal, ami nem túl nagy felbontású ahhoz, hogy ebereket felismerjenek a felvételen, mert sérti a a személyiségi jogaikat. ez persze az elmélet, a gyakorlat nem tudom mi. de ez nem iazoltatáskor fog kiderülni.
-
atike
nagyúr
Eléggé nem egységes a szabályozás olvasva ezt a cikket... Nem tudom elképzelni azt, hogy ezt milyen úton-módon tudnánk betartatni. Max úgy, hogy ha találnak egy feltöltött (nyilvános) videót amiből nincsenek kitakarva az említett részek - akkor a feltöltőt büntethetik...
Nem hiszem, hogy bármilyen hatóság vizsgálná azt, hogy egy közúti ellenőrzés során talált menetrögzítő eszköz be van-e kapcsolva és milyen felbontáson és mit és milyen célból rögzít...
-
atike
nagyúr
Brutál jó a minősége.... Etalon. Nagyon tetszik!
-
Borisz76
nagyúr
Na ...most akkor egy hasonló tudású ( 4K / 60 fps ) de autós kamerát ( DashCam ) ajánljatok nekem.
Vagy van a Hero sorozatnak ilyen funkciója ?
Automatikus felvétel indítás / leállítás, baleset esetén felvétel zárolás. -
ledgeri
nagyúr
"butter smooth slow motion" aha...
-
TK36
aktív tag
Tesztre én is kíváncsi vagyok.
Remélem nem lesz olyan, mint az előző széria, tehát vissza kell hívni őket."A GoPro Hero6 Black már előrendelhető 500 dolláros, azaz körülbelül 131 000 forintos áron." - csak nekem tűnik viszonylag olcsónak, új létére (persze a GoPro-k közül)?
-
Én arra lennék kíváncsi hogy a Sony 4K-s (FDR X 30000) kamerájával összevetve mit mutat majd a teszt..
-
Lacok
őstag
Jó lenne egy összehasonlító teszt az előd modellel, mert az 5-től nem ájultam el.
-
Márton
nagyúr
válasz
Rusher4587 #12 üzenetére
igen, a plus
-
hemaka
nagyúr
not bad
-
Aprósólyom
addikt
Mi ez az előrendeléses hóbort, ami egyre jobban elterjed? Jön újra a kommunizmus, mikor várni kellett a Ladákra? Valaki tájékoztasson, mert lehet lemaradok a világgal.
-
total90
veterán
Szerintem az 5 brutál jó és nem éri meg erre váltani.
-
én várom az első tezsteket. az 5-ösre nagyon rágyógyultam, de mégsem volt túl meggyőző. az hogy casey naistet az égig magasztalta engem nem hatott meg, mert a szemem bizony nem azt látta amit a fülem hallott.
ha van fejléődés és max 400 euro akkor lehet róla szó. a dslr-es kamerázás nekem inkább csak nyűg, mint profizmus. -
.mf
veterán
Ha olyan sok van, mutass már párat kérlek... Ami képszélen se lágy és torz, optikából fakadóan éles, nem pedig szoftveresen van agyonélesítve, a tömörítése nem kockásodik-blokkosodik, nem esnek a részletek szét, sötét-világos váltást jól kezeli, jó a dinamika-tartománya, színei nincsenek agyonszaturálva, és tényleg strapabíró. Nagyon érdekelne, mert kéne már egy új sisakkamera.
-
ASdS
csendes tag
egy olyan ficsőr kéne bele, hogy az aktuális sebességet ki/rá lehessen írni a múvira...
-
Soybex
őstag
Nem lett rossz, viszont sok konkurenciás action camera már jobb :/ Viszont a GoProban sok kis lehetőség van
-
Segal
veterán
Halkan megjegyzem a Fusion-t is bejelentették ami egy 360 fokos kamera...
-
L4mie
veterán
Nekem volt Hero 5 Black kb. fél évig... sajnos nem estem tőle hasra.
Remélem fejlődtek azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Néhány további újdonság is kiderült a friss Hero6 Black csúcskameráról, többek között az ára is.
- Asztrofotózás
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asustor NAS
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest