Ilyen videót készít a Casio mindent túlélő törpe kamerája

A Full HD GZE-1-nek nem árt, ha dobálják, ha megjárja az óceán mélyét, vagy ha betemetik homokkal.

Hirdetés

Az akció kamerák körüli hype már rég elült, ezt kár is lenne tagadni, de azért még vannak olyan versenyzők, akik látnak fantáziát ebben a termékcsaládban. A Casio például bejelentette, hogy egy új, ebbe a kategóriába tartozó termékkel lép színre a közeljövőben a GZE-1 típusjelzésű, várhatóan közel 450 dollárba (~116 000 forint) kerülő modell személyében.

Casio GZE-1
Casio GZE-1 [+]

A termék 50 méteres mélységig vízálló, és kibírja azt is ha négy méteres magasságból ráejtik a betonra, valamint a por, homok, sár sem árthat neki. 1/2,3" méretű CMOS érzékelővel rendelkezik, maximum hat megapixeles (3008x2256) fotók lőhetőek, és természetesen videózásra is alkalmas. Ezen a téren Full HD a legnagyobb felbontás, másodpercenkénti harminc képkockás rögzítési sebesség mellett.

Aki viszont beéri kisebb részletességgel, az akár kiválaszthatja a VGA (640x480, 120 fps) módot is, ahol négyszer ennyi képkockával gazdálkodhat. Ennek köszönhetően a termék állítólag igen szép lassított felvételek elkészítését is szavatolja. Rendelkezik beépített Wi-Fivel, így az élő képet képes továbbítani okostelefonra, vagy a vállalat saját, opcionálisan megvásárolható (180 dollár, ~ 46 000 forint) LCD kijelzőjére, a 3 hüvelykes GEC-10-re. A kissé szokatlan kialakítású, kompakt (7,4 x 7,4, x 4,6 cm) termék természetesen különféle kiegészítőkkel is együtt használható, amelyek segítségével kerékpárra, motorra, snowboardra, gördeszkára, autóra stb. rögzíthető stabilan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Casio

Előzmények

Hirdetés