Kiterjesztette a DirectX Raytracing támogatását az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 425.31-es meghajtó az Anno 1800-ra is felkészült.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 425.31-es meghajtót, amely kiterjeszti a DirectX Raytracing támogatását bizonyos régebbi GeForce-okra. Erről nagyjából három hete számoltunk be részletesebben, és azóta igazából nem változott semmi, vagyis a korábbi hírünkben említett minimum követelmények mellett használható ki az újítás.

Az NVIDIA kiadott pár tesztet, hogy mire lehet számítani, de sajnos az elérhető játékokban többnyire magas részletesség mellett mértek, ami nyilván teljesen hasztalan ezeknél a régebbi hardvereknél, gyakorlatilag nincs meg a játszható sebesség. Ettől sokaknak elmehet a kedve, hiszen így mi értelme van telepíteni a meghajtót, de a valóságban nem olyan rossz a helyzet, ahogy az hivatalosan fel van vázolva. Alacsony részletességi szinteket, főleg alacsony felbontás mellett érdemes kipróbálni a lehetőségeket, ezekről ugyanakkor a cégtől még nem kaptunk eredményeket.

Az új eszközillesztő frissített profilt kínál az Anno 1800 című játékhoz, illetve hibajavításokat is tartalmaz. Többek között megszűnnek a Adobe alkalmazásokban tapasztalható képi hibák, ha az SLI aktív, a The Evil Within 2 textúrahibáit sem kell többet elviselni, magas minőségű, szűrésre vonatkozó meghajtóbeállítás mellett, illetve a The Witcher 3: Wild Hunt című játék mostantól nem fogja kékhalálba hajszolni a rendszert. Ezek mellett a Fabfilter beépülő modulra vonatkozó stabilitási problémák is eltűnnek, továbbá a Titan X VGA-val, sztereó 3D-s módban is futtatható lesz a Grand Theft Auto V, méghozzá anélkül, hogy kevés memóriára vonatkozó üzenet fogadná a játékost, az alkalmazás indítása után.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600, 2000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés