Hirdetés

Jobb Vulkan implementációt kapott az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 430.39-es meghajtó számos játékhoz kínál frissített profilt, illetve a G-Sync támogatása is bővül.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 430.39-es meghajtót, amely az új asztali és mobil GeForce-ok mellett frissített profilt kínál a Mortal Kombat XI, az Anthem és a Strange Brigade című játékokhoz. Utóbbi esetében elsődlegesen a Vulkan módban lehet teljesítménynövekedést várni, ugyanis az NVIDIA a korábbi Vulkan implementáción is módosított. Mindezek mellett a vállalat már a Windows 10 May 2019-es csomagra is felkészült.

A FreeSync vagy Adaptive-Sync kijelzők hitelesítése tovább halad előre, ezúttal hét új kijelző került fel az erre vonatkozó listára; konkrétan az Acer KG271 Bbmiipx, XF240H Bmjdpr, XF270H Bbmiiprx, az LG 27GK750F, az ASUS VG248QG, a Gigabyte Aorus AD27QD és az AOPEN 27HC1R Pbidpx.

Az új eszközillesztő hibajavításokat is tartalmaz, többek között a vállalat megoldotta azt a problémát, ami miatt MadVR nem játszotta le a videókat HDR módban az MPC lejátszóval, illetve a G-Sync is jól fog működni a Pascal architektúrára épülő GeForce-okon, Surround konfigurációk mellett, valamint több kijelző használatánál nem kell többet tartani véletlenszerű, asztalon megjelenő villogásoktól. További lényeges javítás, hogy az NVIDIA megszüntette a játékok indításakor előforduló memóriaszivárgást.

A friss csomaghoz tartozó információ még, hogy az NVIDIA ebben már nem támogatja a Kepler architektúrára épülő mobil GeForce-okat, illetve a korábban lelőtt 3D Vision eszközillesztőbe épített komponensei is kikerültek. Itt egyedül az NVAPI-ba épített, sztereo 3D-re való API-kat lehet valós veszteségként elkönyvelni, mivel ha egy játék ezt használva valósította meg a sztereó 3D működését, akkor ez a mód többet nem fog működni.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600, 2000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés