Szupergyors memóriacsomagot hozott a G.Skill

A Trident Z sorozatú újdonság a 32 GB-os kapacitás melletti 3600 MHz-es korábbi maximumot 3866 MHz-ig tornázta fel.

A G.Skill bejelentette a legújabb Trident Z sorozatú, DDR4-es memóriacsomagját, amely 3866 MHz-es effektív órajelen üzemelő modulokat tartalmaz. Ezek a szabványos 1,2 V helyett 1,35 V-os feszültségen működnek, az időzítésük pedig CL 18-19-19-39 lesz.

Hirdetés

Az új G.Skill Trident Z csomag különlegessége, hogy négy darab 8 GB-os memóriamodult kínál, amelyek négycsatornás működésre vannak felkészítve. Az összesen 32 GB-os kapacitást kínáló memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda is. Ilyen kapacitás mellett a magas órajelet nagyon nehéz elérni, de a korábbi 3600 MHz-es maximumot sikerült túllépnie a cégnek.

Ezúttal különösen fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés