Végre debütált a várva várt NVIDIA driver

Hirdetés

Az NVIDIA az elmúlt hónapok folyamán komolyan változtatott meghajtófrissítési stratégiáján, ennek eredményeképpen mostantól sokkal sűrűbben jutnak új eszközillesztő csomaghoz a GeForce-tulajok. A 180.48-as verziószámmal rendelkező drivert már nagyon sok felhasználó várta, hiszen az izgalmas, Big Bang II kódnevű projektről van szó, amely számos új szolgáltatással bővíti az NVIDIA grafikus processzorokra épülő kártyákat. Az illesztőprogram természetesen tartalmazza a 8.10.13-as PhysX driverfrissítést is.

A Windows XP és Vista operációs rendszerekkel kompatibilis programot a GeForce 8800, 9 és GTX 200 szériás termékekre lehet telepíteni. A szokásos hibajavítások mellett új funkciókkal is bővült a csomag. Ezek között megtalálható a több monitor támogatása az SLI rendszerek esetében is, illetve mostantól hivatalosan működőképes az SLI PhysX technológia, amellyel a dedikált GeForce kártya befogható fizikai számításokra is. Emellett az előző verziójú WHQL-meghajtóhoz képest az alkalmazásspecifikus optimalizációk sem maradtak el. Átlagosan 10-18%-kal gyorsult a 3DMark Vantage, az Assassin's Creed, a BioShock, a Company of Heroes: Opposing Fronts, a Crysis Warhead, a Race Driver: GRID és a World in Conflict futtatási sebessége. A Devil May Cry 4, a Far Cry 2 és a Lost Planet: Colonies esetében pedig ennél is nagyobb sebességnövekedésre lehet számítani, a hivatalosan megadott értékek szerint 25%, 38%, illetve 80%-os gyorsulás várható.

A változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg az új eszközillesztő - a megfelelő adatokat megadva - letölthető az NVIDIA szerveréről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés