Új Radeon és GeForce driverek

Az AMD és az NVIDIA elérkezettnek látták az időt, hogy új kiadású, WHQL aláírással rendelkező eszközillesztő csomagokkal örvendeztessék meg felhasználóikat.

A havi rendszerességgel megjelenő AMD Catalyst drivercsomag idén a tizedik kiadáshoz érkezett, ezt jelzi a 8.10-es verziószám. A Windows XP és Vista operációs rendszerrel kompatibilis meghajtó ezúttal a szokásos hibajavítások mellett új funkciókkal bővíti a Radeon kártyák képességeit. A változások főleg a grafikus kártyák hűtését és a komponens videokimenet tulajdonságait érintik. Az előbbi segítségével az AMD beépített egy ventilátorszabályzó funkciót az Overdrive menübe, melynek segítségével a felhasználók manuálisan is állíthatják a birtokukban lévő kártya légkavarójának fordulatszámát. Az opció elsősorban a referenciatervezésű, HD szériás Radeon rendszerekhez készült, de előfordulhat, hogy működik más gyártók által tervezett kártyákon is. A komponens videó kényszerítés segítségével pedig az ezen a kimeneten keresztül nézett videók formátumát és frekvenciáját lehet megváltoztatni. Teljesítményt érintő, alkalmazásspecifikus optimalizációkról nem számolt be a gyártó. A javítások teljes listáját tartalmazó dokumentáció és az új eszközillesztő a linkre kattintva letölthető az AMD szerveréről.

Az NVIDIA új, Windows XP és Vista operációs rendszerrel kompatibilis meghajtójára most nem kellett túl sokat várni. A 178.24-es verziószámmal büszkélkedő GeForce eszközillesztő elsősorban kompatibilitási hibákat javít, emellett a támogatott kártyák sora kibővült a GeForce 9300 és 9400 szériával. Az új eszközillesztő a megfelelő kategóriákat kiválasztva letölthető az NVIDIA szerveréről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés