Kétchipes zászlóshajó az NVIDIA-tól

Az NVIDIA megirigyelte az AMD felsőkategóriás grafikus kártyák piacán betöltött pozícióját, ezért rövidesen ellentámadást indítanak. A zöldek korábban már nyilatkozták, hogy a dupla chipes videokártyákat hibás stratégiának tartják, most azonban ők is erre az útra kényszerültek.

A vállalat új GeForce GTX 295 nevű terméke az AMD Radeon HD 4870 X2 eddig igen kellemesnek mondható életét tervezi megkeseríteni. A modell nagyon hasonló lesz a korábban megjelent GeForce 9800 GX2 megoldáshoz, így a kártyán található két darab, 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, GT200 kódnevű chip külön nyomatott áramköri lapon foglal majd helyet, megtámogatva egy speciálisan kialakított hűtéssel. Az előzetes információk szerint már biztosra vehető, hogy mindkét lapka 216 stream processzort fog tartalmazni, a többi specifikációról azonban még nem született végleges döntés. Várhatóan a gyártási költségek minimalizálása fontos szerepet játszik majd a termék kialakításában. Fogyasztás szempontjából minden bizonnyal nem fog jól teljesíteni a rendszer, de a közvetlen konkurens sem éppen a visszafogott étvágyáról híres.


GeForce 9800 GX2-höz hasonló rendszer van készülőben

A termék próbagyártása még idén megkezdődik, a megjelenés pedig a jövő év elejére esedékes. Az ajánlott fogyasztói árról még nincsenek információk, de a kártya teljesítménye a Radeon HD 4870 X2 körül lesz, így nagy valószínűséggel az árak is az AMD zászlóshajójának megfelelően lesznek pozicionálva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés