CES 2019: új monitorokkal jelentkezett a Samsung

Játékosoknak, irodai felhasználóknak és tartalomgyártóknak szánt eszközöket mutatott be a vállalat.

A Samsung jó szokását megtartva idén is számos új monitort vitt el a világ egyik legnagyobb technológiai kiállítására, a CES-re. Ezek közül a Space fantázianevű eszköz különleges kialakítású, hiszen hagyományos értelemben vett talppal nem rendelkezik: a helytakarékos, beépített tartókar az asztal széléhez csatlakoztatható. A kijelző magassága egyszerűen állítható és szemmagassághoz igazítható, használaton kívül pedig a falhoz tolva teszi szabaddá az asztal teljes felületét. A karos állvány nem csak a használatot teszi kényelmesebbé, a kábelkezelés problémáját is elegánsan oldja meg, a táp- és HDMI kábeleket ugyanis levezethetjük a kar belsejében. A Samsung Space 27 hüvelykes, WQHD (2560x1440 pixel), illetve 32 hüvelykes, 4K (3840x2160 pixel) felbontású változatban lesz elérhető.

Samsung Space
Samsung Space (forrás: PROHARDVER!) [+]

A játékosoknak szánt kvantumpontos, CRG9 jelölésű megoldás hajlított, 32:9 képaránnyal, maximum 120 Hz-es frissítéssel, 4 ezredmásodperces válaszidővel és 49 colos kijelzővel érkezik. A dual QHD (5120x1440 pixel) felbontású termék támogatja a HDR tartalmak (HDR 10) megjelenítését, maximális fénysűrűsége pedig 1000 cd/m². A célcsoportot szempontjából lényeges képesség az AMD FreeSync 2 HDR támogatása, ami ugye magába foglalja a variálható frissítési frekvenciát, illetve a HDR tartalmak esetében képes kitenni a kijelzőre az irányított tone mappinggal előállított képet. Utóbbi eljárás a kompatibilis szoftverek mellett csökkenti a megjelenítés késleltetését, illetve lehetővé teszi, hogy a felhasználó pontosan azt lássa, amit az adott játék fejlesztője meg akar jeleníteni a kijelzőn.

Hirdetés

A Samsung szerint a két darab, egymás mellé helyezett 27 colos, 16:9 képarányú monitornak megfelelő ultraszéles kijelző multitasking feladatokra is kiválóan alkalmas a PBP (Picture-by-Picture) funkciónak köszönhetően, amellyel egyszerre két videó forrást is megjeleníthetünk a készüléken. A CRG9 egy HDMI és két DisplayPort csatlakozóval, USB 3.0-val és fejhallgató csatlakoztatási opcióval érkezik. A Samsung CRG9-et a játékosok kényelmét és a helyigényt szem előtt tartva kisebb állvánnyal tervezték.

Samsung CRG9
Samsung CRG9 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A harmadik modell a 32 hüvelykes, ívelt képátlóval bíró UR59C, amely a Samsung meglátása szerint ideális lehet a sokoldalúságot és a teljesítményt egyaránt kereső tartalomgyártók számára. A készülék 2500:1 kontrasztarányú, 3840x2160 pixeles, azaz 4K felbontású ívelt kijelzője több mint egy milliárd szín megjelenítését támogatja. A vékony UR59C az anyagmintás hátlappal együtt számolva mindössze 6,7 mm mély. A három oldalán keret nélküli monitor egy szintén vékony, mégis ellenálló fémtalpra csatlakozik, amely magában foglalja a kábeleket, így csökkenti a készülék foglalta helyet a munkahelyen.

Samsung URG59C
Samsung URG59C (forrás: PROHARDVER!) [+]

A monitorok Magyarországon a második negyedévben lesznek elérhetőek, az áruk egyelőre még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés