CES 2019: Kvantumpontos monitor a HP standján

A palo altoi óriás a Samsung fejlesztését alkalmazza, tavasszal pedig már a boltokba is kerülhet.

A HP több termékkategóriáját is felfrissítette Las Vegasban, az Omen, Spectre és EliteBook szériák mellett a Pavilion sorozat sem maradhatott új tag nélkül. A teljes nevén Pavilion 27 Quantum Dotnak keresztelt megjelenítő ráadásul nem egy átlagos darab, a Samsung Quantum Dot on Glass technológiájára épül, melynek köszönhetően a 27 hüvelykes PLS panel több, mint egymilliárd szín megjelenítésére képes, a specifikációk szerint 93%-ban lefedve a DCI-P3 színteret. Ugyan nem számoltuk meg, de valóban gyönyörű képe volt élőben is.


[+]

A 2560x1440 pixeles felbontást másodpercenként 60-szor kirajzoló monitor maximális fényereje 400 nit, minimális válaszideje pedig 5 ezredmásodperc. A hátoldalon négyféle csatlakozót találhatunk, egészen pontosan egy-egy DisplayPort, HDMI és USB Type-C bemenetet, valamint kettő darab USB 3.0 portot.


[+]

Az AMD FreeSync támogatást élvező kijelzőt ráadásul egy kecses, a legvékonyabb pontján csupán 6,5 mm „vastag” házba csomagolták, amit egy – egyébként tartozékként a dobozban megtalálható – VESA adapter segítségével a falra is felszerelhetünk. A HP Pavilion 27 Quantum Dot márciusban kerül a boltok polcaira, 399 dolláros árcédulával megtűzve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés