Feltárult a görgetés új dimenziója

A Logitech ma megjelenő két új egerével forradalmi változást ígér a személyi számítógépek irányításában. Az új egerek a cég álláspontja szerint alapjában változtatják meg a számítógépeken és az interneten felhalmozott óriási mennyiségű információ keresését és kezelését.

Mindkét egéren megtalálható a MicroGear Precision Scroll Wheel elnevezésű fém gördítőkerék, ami lendületbe hozva akár 7 másodpercig is képes önállóan pörögni, így egyetlen ujjmozdulattal akár több száz oldalnyit is lehet lapozni a technológia segítségével. Mindezek mellett a One-Touch Search szolgáltatás segítségével egy dokumentumban vagy weboldalon kijelölt szóra vagy kifejezésre egyetlen gombnyomással internetes keresés indítható.

A kerék újra-feltalálása

A MicroGear Precision Scroll Wheel gördítőkerék két különböző módon tud segíteni a mindennapi navigációs feladatokban. Az újszerű műszaki megoldást jelentő, szabadon pörgő lendkerékkel egyetlen mozdulattal hét másodperc alatt akár 10 000 sornyi képtartalom is átgörgethető egy Microsoft Excel táblázatban (ehhez egy hagyományos gördítőkerékkel 500 fordulatra és közel 7 percre lenne szükség). Az új kerékkel ugyanakkor hagyományos „kattogós” módban, soronként is lehetővé válik a scrollozás.

A Logitech MX Revolution

A világ legfejlettebb egerének titulált Logitech MX Revolution intelligens megoldást használ a MicroGear gördítőkerék üzemmódjának kiválasztására: a szervomotorral hajtott lendkerék a Logitech SmartShift technológiáját használva automatikusan vált a szabadon pörgő és a soronkénti „kattogós” módok között az alapján, hogy az éppen használt alkalmazásnak melyik a leginkább megfelelő. Néhány programban – mint például az Excel – a Logitech technológiája még azt is érzékeli, hogy milyen sebességgel forgatjuk a kereket. Ha gyorsan lendítik, akkor a kerék szabadon pörgő módba kapcsol, ha pedig óvatosan mozgatják, akkor soronkénti görgetést nyújt. A felhasználó a kereket kattanásig benyomva manuálisan is választhat a két üzemmód közül. A gördítőkerék és az egér mind a hét nyomógombja testre szabható a tartozék Logitech SetPoint szoftverrel (Windows platformhoz) vagy a külön letölthető Logitech Control Center szoftverrel (Mac platformhoz). Az MX Revolution egéren a hüvelykujj közelében egy másik görgető is van, amivel a nyitott alkalmazások között válthat vagy dokumentumokra, illetve képekre közelíthet rá a felhasználó.

A Logitech MX Revolution egér javasolt fogyasztói ára Európában 99,99 euró, magyarországi javasolt végfelhasználói ára 29 900 forint lesz. Az új csúcskategóriás mutatóeszköz augusztus 25-től kezdve lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

A Logitech VX Revolution

Az MX Revolution modell kistestvérének tekinthető Logitech VX Revolution méreteiből és kialakításából fakadóan elsősorban a hordozható számítógépek tulajdonosai számára jelent alternatívát a tapipadra. Az egér használaton kívül a szokásos módon a hasában tárolva tartja az USB-s rádiós egységet, mindazonáltal kialakítását és ergonómiáját tekintve egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből. A mutatóeszköz talapzatán elhelyezett gombbal a MicroGear gördítőkerék átkapcsolható szabadon pörgő vagy soronkénti üzemmódba. Az egéren mindemellett helyet kapott egy nagyító csúszka is, mellyel könnyűszerrel nagyíthatók vagy kicsinyíthetők a fényképek és dokumentumok.

A Logitech VX Revolution egér javasolt fogyasztói ára Európában 79,99 euró, magyarországi javasolt végfelhasználói ára 24 900 forint lesz. A felsőkategóriás notebook-egér augusztus 25-től kapható.

A gyártó egy új, magyar nyelvű termékbemutató oldalt is létrehozott az új szériának, melyen az új egerek összes fontosabb funkciója szemléltetésre kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés