Bemutatkozott az Oculus Quest 2

Jobb képességű rendszer az elődnél olcsóbban, új kontrollerekkel.

Az Oculus bejelentette a Quest 2 nevű, önállóan működő VR headsetjét, amely nemrég kiszivárgott egy videó is, de a hivatalos leleplezéssel az akkor még nem elérhető adatok is nyilvánosak. Az újdonság az előd sikerét próbálja meglovagolni, és teszi ezt 299 dolláros alapáron, vagyis az október 13-án esedékes start pillanatában olcsóbban kezd, mint anno a Quest.

A fenti árért cserébe nem persze nem szabad hihetetlenül komoly szerkezetre számítani, de azért odateszi magát a fejlesztés, hiszen alap a 6DOF mozgásérzékelés, és a szemenkénti 1832x1920 pixeles kijelző sem tekinthető rossznak. Utóbbi ugyan nem OLED, hanem LCD, de a felbontás ezen a piacon többet ér. A képfrissítés maximum 90 Hz-en történhet, ami egy fontos előrelépés a Questhez viszonyítva, a látószög viszont nem változott. Természetesen a csomag része az új dizájnt használó, mozgásérzékelésre képes kontroller, ami ráadásul négyszer hosszabb üzemidőt biztosít az elődnél, maga headset azonban továbbra is 2-3 órányi használatra van minősítve.

A hardveres alapot a direkt ilyen körülményekre tervezett Qualcomm Snapdragon XC2-es rendszerchipje szolgáltatja, méghozzá 6 GB-nyi rendszermemória társaságában. A tárhely kapacitása 64 GB, de 399 dollárért elérhető lesz egy 256 GB-os csomag is. Utóbbi egyébként jobb választás lehet, ugyanis a combosabb rendszer jobb minőségű tartalmak lejátszására is lehetőséget ad, és ez bizony azt fogja eredményezni, hogy például a játékok tárhelyigénye némileg megnő. Az Oculus egyébként VR-re tervezett Assassin’s Creed és Splinter Cell címeket ígér, ami nem hangzik rosszul.

Maga az Oculus Quest 2 a PC-kkel is kompatibilissé tehető a külön megvásárolható Oculus Link kábel segítségével, így lényegében lejátssza majd a PC-s VR tartalmakat is. Ilyenkor a beépített rendszer nem igazán van használva, ezt ugyanis a felhasználó számítógépe helyettesíti. Ez egyébként egy fontos képesség, ugyanis a Facebook az Oculus Rift sorozatot lényegében lelövi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés