Hirdetés

Kiszivárgott az Oculus Quest 2 termékvideója

Az új eszköz a látottak alapján erősebb hardvert, magasabb felbontású kijelzőket és Oculus Link támogatást is kap.

Tavaly került piacra a Facebook első, önállóan, vagyis külső szenzorok és PC nélkül is működni képes VR headsetje, az Oculus Quest, és várhatóan a héten megrendezésre kerülő Facebook Connect (korábban Oculus Connect) konferencián bemutatásra kerül az utód, amely egyszerűen az Oculus Quest 2 nevet kapja. Apró üröm az örömben, hogy sok meglepetés nem fog minket érni, ugyanis idő előtt kikerült az eszköz promóvideója, amelyben az újdonság sok új részletére fény derül, így a hivatalos vételáron kívül sok újat már valószínűleg nem fognak tudni mondani.

A videó alapján biztosra vehetjük, hogy a második generációs Quest kisebb és könnyebb lesz elődjénél, világos burkolata alatt pedig a kifejezetten AR és VR felhasználásra tervezett Qualcomm Snapdragon XR2 SoC dolgozik majd 6 GB rendszermemória társaságában, megtámogatva egy 256 GB kapacitású háttértárral. A beépített kijelzők pixelszámával kapcsolatban pontos adat nem hangzik el, mindössze annyit tudunk, hogy „közel 2K lesz a felbontás szemenként”, továbbá a korábban napvilágot látott pletykák alapján a képfrissítési ráta is emelkedni fog, 90 vagy 120 Hz környékére. A korábbinál ergonomikusabb vezérlőkkel szállított headset nem csak önállóan, de az USB Type-C csatlakozót használó Oculus Link támogatásnak köszönhetően PC-re kötve is használható lesz, vagyis nem leszünk a direkt a platformra fejlesztett címekre korlátozva, hanem számítógépes VR játékainkat is élvezhetjük a Quest 2 kijelzőin.


[+]

Az idő előtt kikerült videóból ennyi információt tudtunk összeszedni, további részletek a szeptember 16-án induló, kizárólag online követhető Facebook Connect eseményen várhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés