Nem mindennel kompatibilis visszafelé az Oculus Quest 2

Az Oculus Go headsetre tervezett alkalmazásokról le kell mondani, hacsak a fejlesztők nem készítenek egy portot a Quest 2-re.

Majdnem egy hónapja mutatkozott be az Oculus Quest 2, ami teljes egészében leváltja az elődnek számító Oculus Questet. Van azonban egy fontos információ, amit érdemes észben tartani, ugyanis az új rendszer nem minden területen tudja a régi fejlesztést helyettesíteni. Nevezetesen az Oculus Go headsetre tervezett alkalmazásokat már képtelen lesz az új fejlesztés futtatni, a visszafelé kompatibilitást ugyanis elkaszálta a Facebook.

Az egészet maga Johh Carmack árulta el egy kérdésre vonatkozóan, aki vezető technológiai tanácsadóként még segíti az Oculus munkáját. A Twitterre írt bejegyzése alapján a neves szakember a visszafelé kompatibilitás mellett volt, de az erre vonatkozó, cégen belüli vitában alul maradt.

Az Oculus Go rendszerre írt alkalmazásokat persze át lehet írni a Quest 2-re, amelyek így megjelenhetnek az Oculus áruházában, de ehhez extra erőforrás befektetése szükséges a fejlesztők részéről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés