Nem mindenki tudta használatba venni az Oculus Quest 2-jét

A Facebook esetlegesen letilthatta a viszonylag új regisztrációkat, ami nem kis fejfájást okozhatott az érintett vásárlóknak.

Majdnem egy hónapja mutatkozott be az Oculus Quest 2, és az első példányok már megérkeztek az előrendelők számára. A működés szempontjából fontos kiemelni, hogy a VR headset csak akkor képes üzemelni, ha a felhasználó rendelkezik Facebook regisztrációval, amit az esetlegesen meglévő Oculus fiókkal össze is kell vonni.

A Facebook szerint ezzel könnyebb lesz majd megtalálni a barátokat, amiben még van is ráció, de egyelőre nem éppen a tervek szerint zajlik az átállás, ugyanis többen panaszkodnak arra, hogy a friss, valós adatokkal kitöltött regisztrációjuk, vagy éppen a Facebook fiókba való belépésük után letiltást kaptak, így nem tudták használni az Oculus Quest 2-jüket. A Redditen erről egy viszonylag méretes topik keletkezett, de már vannak olyan beszámolók, hogy a Facebook visszaállította az elérhetőséget, igaz arra nincs válasz, hogy mi volt a tiltás oka, nem kizárt, hogy valamilyen rendszerhibáról van szó.

Az Oculus terméktámogatási részlege felhívta rá a figyelmet, hogy bármilyen problémával az alábbi oldalt kell felkeresni, majd leadni egy hibajegyet, amit mindenképpen kivizsgálnak.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a probléma elsődlegesen a viszonylag friss regisztrációval rendelkezőket sújtja, legalábbis volt olyan felhasználó, aki egy régebb óta aktív családtagjához hozzá tudta kapcsolni a megvásárolt hardvert. Ez ugyanakkor egy probléma, mivel az adott VR headset innentől kezdve a szóban forgó regisztrációhoz van kötve, azaz később nem lehet már a saját, ideiglenesen letiltott felhasználói fiókra átvezetni a működést. Mindezeken túl az is nagyon fontos, hogy a csatlakoztatott Facebook regisztrációról ne legyen kitiltva véglegesen a hardver tulajdonosa valamilyen szabályszegés miatt, ugyanis onnantól kezdve megint használhatatlanná válik termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés