IFA 2012: ASUS VivoTab és VivoTab RT tabletek – Windows 8-as kötelező kűr

A napokban zajló IFA 2012 egyik slágere biztosan a közelgő Windows 8 operációs rendszer köré épülő eszközök lesznek, a Samsung kínálatát már többé-kevésbé kiveséztük, de természetesen a többi nagy gyártótól sem maradtak el a várt bejelentések. Többek között az ASUS is bemutatott két táblagépet, a VivoTab (x86) és VivoTab RT (ARM) tableteket.

ASUS Vivo Tab
ASUS Vivo Tab [+]

A masinák részben már ismerősek lehetnek, ugyanis néhány korai példány az idei Computexen is tiszteletét tette, igaz akkor még ASUS Tablet 600 és 810 néven futottak. A mindössze 8,7 mm vastag és 675 grammos ASUS VivoTab 11,6”-es Super IPS+ panellel rendelkezik, amelynek felbontása 1366x768 pixel. A Samsung ATIV Smart PC-hez hasonlóan a Clover Trail alapú Intel Atom processzor köré épül, mellette 2 GB memória és 64 GB eMMC adattároló található. Sajnos az IGP szerepét egy PowerVR fejlesztés tölti be, ami a rendkívül gyenge windowsos terméktámogatásáról híresült el korábban, de hátha javul a helyzet. Hátlapján egy autofókuszos, 8 MP-es kamera figyel, munkáját LED-es villanó segíti, az előlapon pedig egy 2 MP-es egység felel a videokommunikációért. Az NFC támogatás sem maradt ki a repertoárból. A precízebb bevitel érdekében egy 1024 nyomáspontot megkülönböztetni képes Wacom stylust is mellékelnek a mobil eszközhöz.

ASUS Vivo Tab RT
ASUS Vivo Tab RT [+]

Ezzel szemben a VivoTab RT csak 10,1 hüvelyk képátmérőjű kijelzőt kapott, amely szintén Super IPS+ és 1366x768 pixeles. Az alacsonyabb méretkategóriának köszönhetően vastagsága 8,3 mm-re, tömege pedig 520 grammra csökkent. Az ARM-os változatban NVIDIA Tegra 3 SoC, 2 GB rendszermemória és 32 GB eMMC kapott helyet. A kamerák a VivoTabnél látottakkal azonos, és az NFC támogatás is adott. A Transformer termékekhez hasonlító, billentyűzetes dokkoló természetesen mindkét Vivo mellé jár, amelyek nem csak két USB porttal rendelkeznek, mivel beépített akkumulátoron keresztül extra üzemidővel is támogatják a csatlakoztatott tableteket. Sajnos az ASUS VivoTab és VivoTab RT tabletek áráról még mindig nem közöltek információt.

ASUS Vivo Tab RT
ASUS Vivo Tab RT [+]

Érdemes még megemlíteni, hogy az NVIDIA a napokban mutatta be, hogy az Epic Games Windows RT alá sikeresen portolta az Unreal Engine 3-at, amit pont egy ASUS Vivo Tab RT segítségével prezentáltak. A demó a videó alapján folyamatos, 35-45 képkocka/másodperc sebességgel futott, ez mindenképpen figyelemre méltó és fontos mérföldkőnek számít az ARM-os játékok fejlődése terén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés